A. Armonaitė: vidinės TS-LKD partijos įtampos neturėtų destabilizuoti valstybės reikalų

Laisvės partijos pirmininkė Aušrinė Armonaitė sako, kad siekiant didesnio saugumo šalyje, neturėjo įvykti tokios istorijos, kokia nutiko atsistatydinant krašto apsaugos ministrui Arvydui Anušauskui. Anot jos, siūlymas susikeist pareigomis su parlamento Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto pirmininku Laurynu Kasčiūnu yra keistas, o vidinės konservatorių partijos įtampos neturi destabilizuoti šalies reikalų.

Ingrida Šimonytė, Aušrinė Armonaitė.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Ingrida Šimonytė, Aušrinė Armonaitė.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 16, 2024, 4:43 PM

„Jeigu norime didesnio saugumo šalyje, turėtume nedaryti taip, kaip atsitiko su Krašto apsaugos ministru. Jei ministro veikla netenkina (o netenkino, galbūt, jau kurį laiką), galima pasiūlyti atsistatydinti, tuo tarpu vietomis susikeitimas su NSGK pirmininku – keista rokiruotė, jeigu tokia buvo siūlyta“, – savo feisbuko paskyroje teigė A. Armonaitė.

„Vidinės TSLKD partijos įtampos neturėtų destabilizuoti valstybės reikalų. Koalicija apie tai nežinojo, nors prieš kelias dienas buvo susitikusi“, – pažymėjo ji.

ELTA primena, kad penktadienį Vyriausybės spaudos tarnyba išplatino pranešimą, kuriuo patvirtino, jog premjerė Ingrida Šimonytė gavo A. Anušausko prašymą atsistatydinti.

Šeštadienį I. Šimonytė savo feisbuko paskyroje parašė, kad krašto apsaugos ministro A. Anušausko atsistatydinimas nėra susijęs su kaip nors staiga pakitusia Lietuvos nacionalinio saugumo būkle ar neigiamomis žiniomis apie ministerijos veiklą. Pasak jos, tai yra susiję su lūkesčiu per šią kadenciją padaryti „dar daugiau ir greičiau“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.