Apie buvusio bendražygio sprendimą išgirdęs A. Mazuronis rėžė: bestuburis, nevertas vyro vardo

Iš Darbo partijos frakcijos parlamente pasitraukęs parlamentaras Vigilijus Jukna prisijungė prie Lietuvos socialdemokratų partijos (LSDP). V.Jukna ketina tapti ir socialdemokratų Seimo frakcijos dalimi.

Iš Darbo partijos frakcijos parlamente pasitraukęs parlamentaras Vigilijus Jukna prisijungė prie Lietuvos socialdemokratų partijos.<br>Lrytas.lt koliažas
Iš Darbo partijos frakcijos parlamente pasitraukęs parlamentaras Vigilijus Jukna prisijungė prie Lietuvos socialdemokratų partijos.<br>Lrytas.lt koliažas
Vigilijus Jukna.<br>T.Bauro nuotr.
Vigilijus Jukna.<br>T.Bauro nuotr.
Andrius Mazuronis.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Andrius Mazuronis.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

2024-03-20 11:15, atnaujinta 2024-03-20 14:23

Apie tai pirmasis paskelbė portalas delfi.lt. Naujieną Eltai patvirtino ir socialdemokratų frakcijos seniūnė Rasa Budbergytė. Jos teigimu, apie stojimą į partiją su V.Jukna kalbėta jau bene visus metus.

„Maždaug prieš kelias savaites Vigilijus Jukna įstojo į socialdemokratų partijos Kauno miesto skyrių“, – Eltai teigė R.Budbergytė.

„Pokalbiai su juo vyko jau visus metus, jie buvo ilgi, viską išanalizavome. Sprendimas nėra skubotas nei iš jo, nei iš mūsų pusės“, – pridūrė parlamentarė. Socialdemokratės teigimu, pats V.Jukna rinkimuose dalyvauti neketina.

A.Mazuronis: V.Jukna yra bestuburis, melagis ir „boba“

Savo ruožtu Darbo partijos pirmininkas Andrius Mazuronis V.Jukną laiko melagiu. Pasak jo, apie buvusio „darbiečio“ ketinimus trauktis iš politikos jis žinojo, tačiau kas kelis mėnesius keitėsi parlamentaro įvardijami planai.

„Pasveikinti reikėtų socialdemokratus į savo gretas prisitraukus tokį bestuburį melagį. „Boba“ reikėtų pasakyti, bet moterų nesinori įžeisti“, – Eltai teigė A.Mazuronis.

„Tą sakau ne be priežasties, prieš pusmetį mes su juo šnekėjome „Megos“ prekybos centre, klausėme apie jo perspektyvas, jis prisiekinėjo, kad išeina iš politikos, kad jaučia didžiulę meilę partijai ir frakcijai. Teigė, jog iki kadencijos pabaigos atbus frakcijoje, o paskui grįš į akademinę veiklą“, – pridūrė „darbietis“.

Anot jo, praėjusius dar keliems mėnesiams V.Jukna žadėjo tęsti kadenciją Mišrioje grupėje, argumentuodamas, kad buvimas frakcijoje ir partijoje trukdo jo savirealizaciją akademinėje veikloje.

Visgi, pasak partijos pirmininko, po mažiau nei mėnesio paaiškėjo, kad V.Jukna stoja į socialdemokratų gretas.

„Po to pokalbio nepraėjo nei mėnuo po „3 amnezijos bangos“, kai užmiršo vėl viską, ką žadėjo, užmiršo ir akademinę veiklą ir prisiminė, kad viduje turi socialdemokratišką pradą ir pasirodo visą gyvenimą buvo socialdemokratiškų vertybių puoselėtojas“, – piktinosi A.Mazuronis.

Pasak jo, apie buvusio „darbiečio“ ketinimus trauktis iš politikos jis žinojo, tačiau kas kelis mėnesius keitėsi parlamentaro įvardijami planai.

„Man tai tiesiog elementarus bestuburis, melagis ir žmogus, nevertas vyro vardo“, – feisbuke pareiškė A.Mazuronis.

V.Jukna kritikuoja A.Mazuronį

Visgi, konkrečių pasitraukimo iš Darbo partijos priežasčių pats V.Jukna neatskleidžia.

„Apie buvusius niekada nekalbu nieko blogo, bet yra tam tikros moralinės ribos, kurių peržengti irgi nereikia“, – dėstė V.Jukna.

Visgi, išgirdęs, jog A.Mazuronio yra vadinamas melagiu, pats politikas tokį partijos lyderio elgesį vadina nesolidžiu.

„Visų pirma, girdėti tai iš žmogaus, kuris yra pakeitęs 3 partijas, yra mažų mažiausiai nesolidu ir nesąžininga“, – Eltai sakė V.Jukna.

„Viešai sakiau, kad iš aktyvios politikos traukiuosi ir nedalyvausiu rinkimuose, tą ir dabar labai aiškiai deklaruoju. Sakiau, kad visiškai iš politikos nesitrauksiu, nežinau kas kam primelavo, niekam aš nesakiau, kur eisiu ir kur neisiu. Tokių fantazijų nereikėtų“, – pridūrė jis.

ELTA primena, kad metų pradžioje pasitraukęs iš Darbo partijos, Seimo narys V.Jukna vasarį pasitraukė ir iš „darbiečių“ frakcijos Seime.

Į Darbo partiją V.Jukna įstojo dar 2008 metais, nuo 2018 metų eina partijos pirmininko pavaduotojo pareigas.

2012–2014 metais politikas ėjo žemės ūkio ministro pareigas, o 2020 metais vedė partijos Seimo rinkimų sąrašą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.