Teismui perduota byla, kurioje buvęs Alytaus rajono meras A. Vrubliauskas kaltinamas sukčiavimu, piktnaudžiavimu

Kauno apygardos teismui perduota baudžiamoji byla, kurioje buvęs Alytaus rajono meras, dabartinis minėtos savivaldybės tarybos narys Algirdas Vrubliauskas kaltinamas sukčiavimu, piktnaudžiavimu, dokumento suklastojimu ir disponavimu suklastotu dokumentu, trečiadienį pranešė prokuratūra.

 A.Vrubliauskas.<br> M.Morkevičiaus (ELTA) nuotr.
 A.Vrubliauskas.<br> M.Morkevičiaus (ELTA) nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 20, 2024, 11:18 AM, atnaujinta Mar 20, 2024, 11:24 AM

Kaip nurodoma prokuratūros pranešime, A. Vrubliauskas kaltinamas tuo, kad 2019–2022 m., norėdamas įsisavinti savivaldybės tarybos nario veiklai skirtas lėšas, galimai pateikė suklastotus dokumentus.

„A. Vrubliauskas kaltinamas tuo, kad laikotarpiu nuo 2019 metų birželio iki 2022 metų gruodžio mėnesio, siekdamas gauti kompensacijas dėl neva jo, kaip Alytaus rajono savivaldybės tarybos nario, patirtų išlaidų, savivaldybės administracijai teikė, įtariama, suklastotus finansinius dokumentus ir apgaule įgijo beveik 20 tūkst. eurų.

Politikas, siekdamas asmeninės turtinės naudos, kaltinamas sistemingai klastojęs tikrus dokumentus dėl neva patirtų kuro išlaidų, nors jos buvo susijusios su vykdomos individualios veiklos išlaidomis“, – teigiama prokuratūros pranešime.

Prokuratūra taip pat pranešė, kad tiriant galimai neskaidriai panaudotas savivaldybių tarybų narių kanceliarines išlaidoms skirtas lėšas, įtarimai pareikšti buvusiam Lazdijų rajono savivaldybės tarybos nariui Valdui Žičkai, kaltu dėl dokumentų suklastojimo ar disponavimu suklastotu dokumentu, turto pasisavinimo ir piktnaudžiavimo pripažintas Lazdijų rajono savivaldybės tarybos narys Arūnas Vaišnoras.

ELTA primena, kad praėjusį pavasarį visuomenininkui Andriui Tapinui inicijavus savivaldos politikų lėšų įsisavinimo tyrimą „Skaidrinam“ ir dėl to kilus skandalui dėl galimo politikų piktnaudžiavimo kanceliarinėmis lėšomis, į teisėsaugos akiratį pakliuvo eilė savivaldybių.

Vadovaujant apygardų prokuratūrų prokurorams šiuo metu Specialiųjų tyrimų tarnyba atlieka ikiteisminius tyrimus dėl 24 savivaldybių tarybos narių išmokų: Vilniaus, Šiaulių, Panevėžio miestų bei Alytaus, Utenos, Ukmergės, Kretingos, Ignalinos, Mažeikių, Šilutės, Jonavos, Lazdijų, Pasvalio, Prienų, Telšių, Radviliškio, Joniškio, Tauragės, Zarasų rajonų ir Birštono, Marijampolės, Neringos, Pagėgių, Druskininkų savivaldybėse.

Šie tyrimai atliekami siekiant patikslinti ir įvertinti, ar nebuvo piktnaudžiaujama tarybos nariams naudojant išmokas su jų, kaip tarybos narių, veikla susijusioms išlaidoms apmokėti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.