VRK: į EP kandidatuojantis „Lietuvos sąrašas“ rinkėjų parašus pradės rinkti ketvirtadienį

Vyriausioji rinkimų komisija (VRK) informuoja, kad nuo ketvirtadienio rinkėjų parašus pradės rinkti politinės partijos „Lietuvos sąrašas“ atstovai, pateikę pareiškinius dokumentus dalyvauti rinkimuose į Europos Parlamentą.

VRK.<br>R. Danisevičiaus nuotr.
VRK.<br>R. Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 26, 2024, 1:43 PM, atnaujinta Mar 26, 2024, 1:44 PM

Kaip antradienį pranešė VRK, popieriniai parašų rinkimo lapai šios partijos atstovams bus išduoti ketvirtadienį. Tą pačią dieną bus sudaryta galimybė elektroniniu parašu paremti šių partijų dalyvavimą rinkimuose taip pat ir VRK administruojamame elektroninių paslaugų teikimo portale.

VRK primena, kad rinkėjų parašus jau yra pradėję rinkti Demokratų sąjunga „Vardan Lietuvos“, Krikščionių sąjunga, Laisvės partija, Lietuvos krikščioniškosios demokratijos partija, Nacionalinis susivienijimas ir Žemaičių partija.

Iki balandžio 25 d. šių partijų atstovai turės surinkti 10 tūkstančių jų dalyvavimą rinkimuose palaikančių rinkėjų parašų.

Rinkimų kodeksas numato, kad rinkėjų parašų rinkti nereiks toms politinėms partijoms, kurios yra dalyvavusios paskutiniuose Europos Parlamento rinkimuose ir jų metu surinkusios daugiau rinkėjų balsų, negu 10 tūkstančių – tiek kiek reikia surinkti parašų.

ELTA primena, kad dalyvauti šių metų birželį vyksiančiuose EP rinkimuose iš viso yra užsiregistruota 19 politinių partijų.

Likusioms politinėms partijoms parašų rinkimo lapai bus išduoti po to, kai jos pateiks pareiškinius dokumentus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.