G. Landsbergis tikisi V. Matijošaičio atsakomybės dėl galimo „Vičiūnų“ sankcijų apeidinėjimo

Viešojoje erdvėje netylant klausimams dėl tebesitęsiančios „Vičiūnų“ grupės įmonių veiklos Rusijoje, konservatorių lyderis Gabrielius Landsbergis viliasi, kad Kauno meras Visvaldas Matijošaitis pagaliau prisiims atsakomybę.

Visvaldas Matijošaitis.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Visvaldas Matijošaitis.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Gabrielius Landsbergis.<br>V.Skaraičio nuotr.
Gabrielius Landsbergis.<br>V.Skaraičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Viktorija Smirnovaitė

2024-04-11 12:41, atnaujinta 2024-04-11 12:44

„Atsakomybės, galų gale, nors vieną kartą“, – žurnalistams Seime ketvirtadienį sakė G. Landsbergis, pažymėdamas, kad žiniasklaidoje pasirodžiusią informaciją dėl į Rusiją galimai vežtų kare pritaikomų prekių pirmiausia turi patvirtinti institucijos.

„Muitinės departamentas turi atsakyti į tuos klausimus. Jeigu tai yra (tiesa – ELTA), Lietuvoje galiojantys įstatymai numato atsakomybę už sankcijų apeidinėjimą“, – sakė užsienio reikalų ministras.

ELTA primena, kad Klaipėdos apygardos prokuratūra pavedė Muitinės kriminalinės tarnybos teritorinio skyriaus pareigūnams atlikti tyrimą dėl galimo „Vičiūnų“ grupės įmonės „Plungės kooperatinė prekyba“ tarptautinių sankcijų pažeidimo.

Antradienį naujienų portalas lrt.lt publikavo tyrimą, kuriuo atskleidė, jog „Vičiūnų“ grupei priklausanti „Plungės kooperatinė prekyba“ į Sovetską bent 11 kartų vežė į sankcijas įtrauktas prekes.

Pranešama, kad iš Lietuvos į Kaliningradą buvo gabenamos aukšto prioriteto kovos lauko prekėms priskiriami gaminiai bei technologijos.

Vičiūnai“ pripažino, kad tokias prekes į Rusiją vežė, tačiau teigia, kad apie sankcijas nežinojo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.