G. Landsbergis ir L. Kasčiūnas dalyvaus ES Užsienio reikalų taryboje: aptars sankcijas Rusijai ir Iranui

Pirmadienį užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis ir krašto apsaugos ministras Laurynas Kasčiūnas dalyvaus Liuksemburge vyksiančioje Europos Sąjungos (ES) Užsienio reikalų taryboje, kurioje numatomos diskusijos apie Rusijos agresiją prieš Ukrainą, padėtį Artimuosiuose Rytuose bei Sudane.

L. Kasčiūnas ir G. Landsbergis.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
L. Kasčiūnas ir G. Landsbergis.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 21, 2024, 1:32 PM, atnaujinta Apr 21, 2024, 1:47 PM

ES užsienio reikalų ministrai bei gynybos ministrai bendroje sesijoje aptars situaciją Ukrainos fronte ir ES saugumo įsipareigojimus Ukrainai, įskaitant karinę paramą. Tarybos metu taip pat vyks diskusijos dėl įšaldyto ir įmobilizuoto Rusijos turto panaudojimo Ukrainos reikmėms ir naujų sankcijų, teigiama Užsienio reikalų ministerijos (URM) pranešime spaudai.

Diskusijos metu nuotoliniu būdu į ES Užsienio reikalų ir gynybos ministrus kreipsis Ukrainos užsienio reikalų ministras Dmytro Kuleba bei Ukrainos gynybos ministras Rustemas Umerov.

Užsienio reikalų ministrai Tarybos metu taip pat aptars įvykius Artimuosiuose Rytuose, įskaitant situacijos regione deeskalavimą ir regioninį saugumą, bei sankcijų Iranui stiprinimo klausimą. Diskusijoje taip pat planuojama aptarti humanitarinę situaciją regione ir Artimųjų Rytų taikos proceso atnaujinimo galimybes, praneša URM.

Užsienio reikalų taryboje taip pat bus aptarta situacija Sudane, kuriame nuo 2023-ųjų balandžio tęsiasi karinis konfliktas. Diskusijos metu ministrai aptars Tarptautinės humanitarinės konferencijos Sudanui ir jo kaimynams rezultatus, taip pat tolimesnius ES veiksmus siekiant reaguoti į tebesitęsiančią krizę.

Po ES Užsienio reikalų tarybos krašto apsaugos ministras L.Kasčiūnas vyks į Stokholmą, kur balandžio 23 d. suplanuoti jo susitikimai su Švedijos gynybos ir Civilinės apsaugos ministrais, Užsienio reikalų komitetu ir jo pirmininku, Švedijos gynybos pramonės atstovais. Susitikimuose planuojama aptarti aktualius saugumo ir gynybos klausimus, gynybos pramonės aktualijas ir bendradarbiavimo galimybes.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.