G. Nausėda: jeigu K. Navickas nesugebėtų atsakyti į klausimus, turiu teisę netvirtinti jo ministru kitoje Vyriausybėje

Prezidentas Gitanas Nausėda sako, kad jeigu žemės ūkio ministras Kęstutis Navickas nesugebėtų atsakyti į jam skirtus nepatogius klausimus, tuomet šalies vadovas gali netvirtinti jo Vyriausybėje, ministrų kabinetui grąžinus įgaliojimus po prezidento rinkimų.

G. Nausėda<br>D. Labučio (ELTA) nuotr.
G. Nausėda<br>D. Labučio (ELTA) nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Ignas Dobrovolskas

2024-04-24 22:09

„Po susitikimo su žemdirbiais išgirdau nemažai kritikos ir viena iš jos ašių buvo tai, kad mes iš esmės neturime žemės ūkio strategijos. Kalbame apie kažkokius degančius gaisrus ir jų gesinimą, dažnai tai net daroma ne mūsų nacionalinėmis pastangomis, o man tenka ir pačiam Europos Sąjungoje bei bendraujant su Europos Komisija prisidėti prie gaisrų gesinimo“, – trečiadienį „Žinių radijo“ laidoje „Ką rinkti?“ teigė G. Nausėda.

„Pirmiausia kalbėjau, kad turiu daug klausimų žemės ūkio ministrui. Viešai atsakymų į tuos klausimus nerandu, iš visų jo pasisakymų nematyti kokią viziją turi pats ministras, todėl neatmetu a priori jo galimybių tapti ir kitos Vyriausybės nariu, bet jeigu jis nesugebėtų į klausimus, kurie nebūtų labai palankūs ir malonūs, turiu teisę jo netvirtinti ministru kitoje Vyriausybėje“, – pažymėjo jis.

ELTA primena, kad K. Navicko darbas šios kadencijos metu ne kartą buvo kritikuotas tiek opozicijos, tiek valdančiosios daugumos atstovų, jam nesėkmingai buvo rengiamos interpeliacijos.

Metų pradžioje Vilniuje vyko ūkininkų protestas, į kurį atvykęs K. Navickas buvo protestuotojų pasitiktas švilpimais, skandavimais „Gėda!“, raginimais palikti ministro postą.

G. Nausėda balandžio viduryje pareiškė, kad sėkmės atveju šalies vadovo rinkimuose, jis keltų žemės ūkio ministro likimo poste klausimą.

K. Navickas Eltai tikino į tokį pasisakymą reaguojantis ramiai. Anot jo, reikia palaukti šalies vadovo rinkimų pabaigos ir tada įvertinti situaciją.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.