Į pratybas Jonavos rajone atvyks apie 2,5 tūkst. rezervo karių

Trečiadienį Jonavos rajone rengiamose Lietuvos kariuomenės pratybose „Perkūno griausmas 2024“ vyks mobilizacijos paskelbimas – į karinius vienetus atvyks apie 2,5 tūkst. rezervo karių.

Kovinio šaudymo pratybos Pabradėje.<br>O.Gurevičiaus/ELTA nuotr.
Kovinio šaudymo pratybos Pabradėje.<br>O.Gurevičiaus/ELTA nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 1, 2024, 8:24 AM

Kaip pranešė kariuomenė, trečiadienį Gaižiūnų poligone vyks rezervo karių logistinis aprūpinimas, bus išduodama ginkluotė ir ekipuotė, atliekamos procedūros, po kurių jie išvyks į karinius vienetus.

Pratybose „Perkūno griausmas 2024“ Lietuvos kariuomenė ir kitos valstybės institucijos treniruosis perėjimą iš taikos į karo metą, nuosekliai atliekant visus būtinus veiksmus.

Rengiamuose mokymuose bus treniruojami ir savivaldybėms paskirti komendantai.

Kaip nurodoma išplatintame pranešime, bus formuojami komendantiniai vienetai ir vykdomos jų funkcijos, materialiojo turto rekvizavimo treniruotė bei tam tikrose Vilniaus ir Kauno vietose laikinai įvesta komendanto valanda.

Šaukimus atlikti tarnybą jau gavo apie 10 tūkst. aktyviojo kariuomenės personalo rezervo karių, kurie atnaujinę bazines karines žinias, įsitrauks į pratybų „Perkūno griausmas 2024“ karinį rengimą ir atliks numatytas užduotis. Taip pat apie 2,5 tūkst. bus pašaukta mokymams, dar 2 tūkst. pakviesti duomenų sutikrinimui.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.