Antradienį prasideda išankstinis balsavimas prezidento rinkimuose ir referendume

Antradienį prasideda tris dienas truksiantis išankstinis balsavimas prezidento rinkimuose ir referendume dėl pilietybės išsaugojimo.

 Išankstinis balsavimas.<br> A.Ufarto (ELTA) nuotr.
 Išankstinis balsavimas.<br> A.Ufarto (ELTA) nuotr.
 Išankstinis balsavimas.<br> A.Ufarto (ELTA) nuotr.
 Išankstinis balsavimas.<br> A.Ufarto (ELTA) nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

May 7, 2024, 6:08 AM

Iki ketvirtadienio vakaro rinkėjai nuo 7 iki 20 valandos balsuoti galės visose 60 savivaldybių, nepriklausomai nuo to, kur yra deklaravę gyvenamąją vietą.

Iš anksto balsuoti antradienį ketina ekonomikos ir inovacijų ministrė, Laisvės partijos pirmininkė Aušrinė Armonaitė, Vilniaus rajono meras Robertas Duchnevičius, Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) pirmininkas Ramūnas Karbauskis ir kiti politikai.

Pagrindinė prezidento rinkimų ir referendumo dėl pilietybės išsaugojimo diena yra sekmadienis. Kaip informavo Vyriausioji rinkimų komisija (VRK), rinkimų apylinkės duris gegužės 12 dieną taip pat atvers 7 valandą ryto ir rinkėjų lauks iki 20 valandos vakaro. Tądien balsuoti bus galima bet kurioje rinkimų apylinkėje, iš viso – 1895 vietose visoje Lietuvoje.

ELTA primena, kad dėl šalies vadovo posto varžysis 8 kandidatai – antrosios kadencijos siekiantis Gitanas Nausėda, konservatorių keliama premjerė Ingrida Šimonytė, Laisvės partijos atstovas, buvęs Konstitucinio Teismo (KT) pirmininkas Dainius Žalimas, savarankiškai išsikėlę Ignas Vėgėlė bei Eduardas Vaitkus, partijos „Nemuno aušra“ įkūrėjas Remigijus Žemaitaitis, Demokratų sąjungos „Vardan Lietuvos“ keliamas Giedrimas Jeglinskas ir Darbo partijos pirmininkas Andrius Mazuronis.

Lietuvoje vykstant prezidento rinkimų pirmajam turui, gyventojai balsuos ir referendume dėl daugybinės pilietybės. Referendumo biuletenyje bus siūloma atsisakyti šiuo metu Konstitucijoje įrašyto sakinio: „išskyrus įstatymo numatytus atskirus atvejus, niekas negali būti kartu Lietuvos Respublikos ir kitos valstybės pilietis“. Ši nuostata neleidžia išsaugoti Lietuvos pilietybės įgijus kitos valstybės pilietybę.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.