Rinkimų ir referendumo eigą Lietuvoje stebi daugiau kaip 2000 stebėtojų

Vyriausioji rinkimų komisija (VRK) skelbia, kad stebėti 2024 m. gegužės 12 d. Respublikos Prezidento rinkimus ir referendumą dėl pilietybės išsaugojimo registruota daugiau kaip 2000 asmenų.

 Prezidento rinkimai ir referendumas <br> VRK pav.
 Prezidento rinkimai ir referendumas <br> VRK pav.
Rinkimai<br>VRK nuotr.
Rinkimai<br>VRK nuotr.
VRK<br>VRK nuotr.
VRK<br>VRK nuotr.
 Rinkimai<br>VRK nuotr.
 Rinkimai<br>VRK nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Vyriausioji rinkimų komisija

May 8, 2024, 9:15 AM, atnaujinta May 8, 2024, 9:18 AM

Stebėtojų kandidatūras galėjo teikti politinės organizacijos, išsikėlę kandidatai, Lietuvos Respublikoje registruotos nevyriausybinės organizacijos ir tarptautinės organizacijos, kurių veikla yra susijusi su rinkimais bei žmogaus teisėmis.

Stebėti rinkimų ir referendumo atvyksta ir 20 tarptautinių stebėtojų iš Latvijos, Estijos, Lenkijos, Ukrainos, Moldovos ir Sakartvelo rinkimus organizuojančių institucijų, taip pat – Jungtinių Valstijų pagalbos rinkimams paramos fondo bei Tarptautinio rinkimų sistemų fondo (IFES) biuro Ukrainoje atstovai.

Pagrindinės rinkimų stebėtojų funkcijos yra užtikrinti, kad balsavimo metu būtų laikomasi įstatymų ir kitų teisės aktų reikalavimų, dalyvauti rinkimų dieną rinkimų komisijai skaičiuojant balsus ir nustatant rezultatus, fiksuoti galimus rinkimų pažeidimus ir pranešti apie juos, teikti pastabas bei kitaip prižiūrėti, kad būtų užtikrintas tinkamas rinkimų komisijų darbas.

Rinkimų stebėtojai neturi teisės daryti įtakos rinkimų komisijų ir atskirų komisijos narių darbui, trikdyti jų veiklą ir rinkimus, vykdyti rinkimų agitaciją stebėdami rinkimus.

Rinkimų stebėtojo atmintinė>>

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.