V. Čmilytė-Nielsen sako, kad perrinktas G. Nausėda turi galimybę vidaus politikoje užimti telkiančią rolę

Seimo pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen sako, kad iš perrinktojo prezidento Gitano Nausėdos tikisi telkimo. Anot politikės, antrosios kadencijos metu šalies vadovui nereikės rūpintis dėl dar penkių metų prezidento poste. Todėl, jos manymu, G. Nausėda vidaus politikoje galėtų užimti telkiančio lyderio rolę.

Viktorija Čmilytė-Nielsen<br>V.Skaraičio nuotr.
Viktorija Čmilytė-Nielsen<br>V.Skaraičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 27, 2024, 1:56 PM

„Man rodos, prezidentas su tokiu stipriu pasitikėjimo mandatu turi tikrai labai daug erdvės, labai daug galimybių išnaudoti prezidento institucijai tenkančią telkiančią rolę. Jeigu pirmoje kadencijoje nebuvo tai pilnai išnaudota – dėl įvairių priežasčių, dėl tam tikros takoskyros su kolegomis konservatoriais – tai dabar, kai prezidentui nebereikės siekti perrinkimo, šie penkeri metai vidaus politikoje galėtų būti tikrai tokių galimybių metu“, – pirmadienį žurnalistams Seime sakė V. Čmilytė-Nielsen.

„Labai svarbu telkti, labai svarbu nedidinti takoskyrų visuomenėje. Turint galvoje tokį stiprų pasitikėjimo mandatą, Gitanas Nausėda tikrai turi tą galimybę“, – pažymėjo ji.

Aptardama sekmadienį praėjusius rinkimus, V. Čmilytė-Nielsen įvertino ir G. Nausėdos oponentės Ingridos Šimonytės pasiektą rezultatą. Seimo pirmininkės kolega, Liberalų sąjūdžio frakcijos seniūnas Eugenijus Gentvilas anksčiau teigė manąs, jog premjerei nereikėjo dalyvauti rinkimuose dėl šalies vadovo posto. Klausiama, ar sutinka su tokia pozicija, V. Čmilytė-Nielsen tikino suprantanti, kodėl ministrė pirmininkė priėmė sprendimą dėl dalyvavimo rinkimuose.

„Aš suprantu, kodėl premjerė tą padarė. Ar tai buvo geriausias sprendimas konservatorių partijai – tikrai nesiimu spręsti. Man svarbu, koks buvo Liberalų sąjūdžio sprendimas. Čia, manau, teisingai nusprendėme nesivelti į šią konkrečią kovą, bet koncentruotis, visų pirma, į Seimo rinkimus ir Europos Parlamento rinkimus“, – pažymėjo politikė.

„Kokią įtaką turės šis, ganėtinai kuklus rezultatas konservatorių partijos tolimesnėms perspektyvoms – matysime netrukus“, – pridūrė ji.

ELTA primena, kad sekmadienį vyko prezidento rinkimų antrasis turas. Atiduoti savo balsą šalies vadovo rinkimuose prie balsadėžių atėjo 49,61 proc. piliečių.

Vyriausiosios rinkimų komisijos (VRK) duomenimis, šiuose rinkimuose G. Nausėda surinko 74,43 proc. rinkėjų balsų. Jam oponuojanti premjerė I. Šimonytė sulaukė 24,06 proc. rinkėjų palaikymo.

VRK duomenys rodo, kad G. Nausėda nugalėjo visose savivaldybėse.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.