Įtariamaisiais taps abu N. Venckienės tėvai ir jos teta A. Skučienė

Panevėžio apygardos prokurorai ketina pareikšti įtarimus ne tik buvusiai Kauno apygardos teismo teisėjai Neringai Venckienei, bet ir jos tėvams - Laimutei ir Vytautui Andriui Kedžiams bei tetai Audronei Skučienei.

Daugiau nuotraukų (1)

Asta Kuznecovaitė

Jul 12, 2012, 7:31 PM, atnaujinta Mar 18, 2018, 5:08 AM

Kaip lrytas.lt sakė Panevėžio apygardos prokurorė Aurelija Gališanskytė, ikiteisminis tyrimas dėl Kedžių ir A. Skučienės buvo pradėtas po kovo 23-iosios įvykių, kai Drąsiaus Kedžio ir Laimutės Stankūnaitės dukrą pirmą kartą buvo bandoma paimti iš jos laikinosios globėjos N. Venckienės namų.

Tada Kedžiai ir A. Skučienė pasipriešino, užgriuvo mergaitę, pradėjo rėkti ir klykti. Teismo sprendimo vykdymas buvo nutrauktas.

Abiems Kedžiams prokurorai ketina pareikšti įtarimus pagal baudžiamojo kodekso 231 straipsnio 1 dalį, dėl trukdymo antstolei atlikti savo pareigas. A. Skučienei gresia rimtesni kaltinimai, policijos pareigūną puolusiai D. Kedžio krikštamotei bus pareikšti įtarimai ir dėl pasipriešinimo policijos pareigūnams.

Už trukdymą antstoliui atlikti savo darbą yra baudžiama viešaisiais darbais, bauda, laisvės apribojimu arba laisvės atėmimu iki dvejų metų.

Baudžiamojo kodekso 286 straipsnis už pasipriešinimą policijos pareigūnams numato viešuosius darbus, baudą arba laisvės atėmimą iki trejų metų.

A. Skučienė Panevėžio apygardos prokuratūroje yra laukiama liepos 16 d., pirmadienį, Kedžiai - liepos 20 d., penktadienį.

L. Kedienei įtarimai ir teismas jau nėra naujiena. Panevėžio miesto apylinkės teismo teisėjus banditais išvadinusi moteris buvo nuteista už nepagarbą teismui. Bylą išnagrinėjęs Utenos rajono apylinkės teismas jai skyrė 2,6 tūkst. litų baudą.

L. Kedienė nuosprendį apskundė. Jos skundas Panevėžio apygardos teisme bus nagrinėjamas rugsėjo mėnesį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.