5 metukų mergaitės pagrobimu įtariamas kaunietis teigia supainiojęs vaikus

Svetimą vaiką iš Kauno Vilijampolės rajone veikiančio savaitinio vaikų darželio lopšelio „Židinėlis“ trečiadienio popietę išsivedęs 70-metis kaunietis L. V. dievagojosi nenorėjęs penkiametės pagrobti. Prokurorams ir policijos tyrėjams jis aiškino, esą įvyko apmaudus nesusipratimas, jis supainiojęs mergaites Emilę ir Kamilę.

Daugiau nuotraukų (1)

Nerijus Povilaitis

Aug 10, 2012, 8:05 PM, atnaujinta Mar 17, 2018, 11:00 AM

Vakar visą Kauną sukrėtusi  5-metės mergaitės pagrobimo istorija gali įgauti ne kriminalinį, bet tragikomišką atspalvį bei dar kartą apnuoginti valstybiniuose vaikų darželiuose tvyrantį chaosą ir akis badančią betvarkę.

Vakar po vidurnakčio milžinišką darbą  nuveikę Kauno policijos pareigūnai ir visuomenė lengviau atsikvėpė, buvo sulaikytas įtariamas vaiko pagrobimu 70-metis kaunietis. Jo namuose, kriminaliniu kontingentu garsėjančiame Vilijampolės rajone rasta mergaitė.

Lrytas.lt žiniomis, į policijos komisariatą nuvežtas vyras tikino nieko bloga nepadaręs. Esą jis susipainiojo ir iš vaikų darželio paėmė ne tą mergaitę, kurią buvo paprašytas parvesti.

Pasak įtariamojo, jis Emilę supainiojo su Kamile .Vyras pasakojo, jog trečiadienio rytą iš šalia esančio darželio parvesti anūkę jį prašiusi sugyventinė. Vyras šio prašymo kažkodėl iš karto neįvykdė, o į darželį nuėjo tik po pietų, prieš tai pavartojęs alkoholio. Kaunietis tikino supainiojęs vaikus, Emilę su Kamile.

Kai su svetima mergaite jis grįžo namo, pagrobtą vaiką galėjusios atpažinti sugyventinės bute jau nebuvo. Kol vyro nebuvo namuose, dėl širdies veiklos sutrikimų moteris buvo nuvežta į ligoninę.

Namuose neradęs sugyventinęs ir nežinodamas kaip rūpintis penkerių metukų mergaite kaunietis pasakojo vaiką nuvedęs pas kaimynę, į landynę primenantį jos butą.

"Norint patvirtinti, ar paneigti sulaikytojo pasakojimą turime atlikti nemažai darbo - apklausti eilę žmonių. Jeigu paaiškės, kad žmogus pasakoja tiesą ir iš tiesų neturėjo piktų kėslų, galbūt ir nesikreipsime į teismą su prašymu jį suimti", - lrytas.lt sakė ikiteisminiam tyrimui dėl vaiko pagrobimo vadovaujantis Kauno apygardos prokuratūros Pirmojo labai sunkių nusikaltimų tyrimo skyriaus vyriausiasis prokuroras Vitoldas Guliavičius.

Kauno kriminalistai sulaikyto kauniečio iškeltos versijos komentuoti nelinkę. Pasak jų, taip galėjo iš tiesų būti, kaip pasakoja sulaikytasis, tačiau būtina tikrinti ir kitus faktus, vertinti aplinkybes. Pasak pareigūnų, gali būti, jog ši istorija apie Emilę ir Kamilę yra ne kas kita, o sunkiu nusikaltimu, svetimo vaiko pagrobimu įtariamas asmens bandymas gelbėtis nuo gresiančios atsakomybės.

Už svetimo vaiko pagrobimą Baudžiamajame kodekse numatyta bausmė – laisvės atėmimas iki aštuonerių metų.

Laikinasis Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato vadovas Darius Žukauskas lrytas.lt žurnalistui sakė sieksiantis, jog būtų atitinkamai įvertinta ir darželio auklėtojos, atidavusios penkerių metukų mergaitę seneliu prisistačiusiam nepažįstamam vyrui atsakomybė.

Šiandien komisaras D. Žukauskas raštu kreipėsi į Kauno savivaldybę reikalaudamas, kad darželiuose būtų įvesta griežta tvarka, aiškiai reglamentuojanti kas gali pasiimti vaikus.

„Privalo būti įvesta aiški tvarka, tėvai darželio vadovui raštu nurodo, kokie asmenys turi teisę pasiimti jų vaiką. O vaikus atiduoti darželio darbuotojos privalo tik žmogui pateikus dokumentą, jeigu asmuo yra minimas tėvų sudarytame sąraše. Jeigu ši tvarka būtų galiojusi, vakar nusikaltimas nebūtų įvykdytas“, - sakė Kauno policijos vadovas D. Žukauskas.

Pareigūnai baiminasi, jog vakar įvykdytą ir spaudoje ypač plačiai nušviestą nusikaltimą gali būti bandoma pakartoti  - pasinaudojus betvarke darželiuose pagrobti svetimą vaiką.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.