N. Venckienė jau šeštą kartą neatvyko pas Panevėžio prokurorus

Panevėžio apygardos prokurorai antradienį taip ir nesulaukė atvykstančios buvusios Kauno teisėjos Neringos Venckienės – ji jau šeštą kartą išvengė susitikimo su pareigūnais. Dešimtai valandai ryto kviesta į prokuratūrą eksteisėja tą patį rytą faksu atsiuntė medicininę pažymą, kad dėl sveikatos būklės negali atvykti į šią ikiteisminio tyrimo įstaigą.

Daugiau nuotraukų (1)

Rasa Stundžienė

Aug 14, 2012, 11:50 AM, atnaujinta Mar 17, 2018, 9:22 AM

Panevėžio apygrados prokurorai N. Venckienę apklausti ir pateikti jai įtarimus nesėkmingai bando jau daugiau nei mėnesį. Pirmosios apklausos išvakarėse, liepos 2 dieną ji atsigulė į ligoninę Ukmergėje, kur jai buvo atlikta kelio operacija, o po jos iki šiol N. Venckienei tebetęsiamas nedarbingumo pažymėjimas. Jau į šešias apklausas ji neatvyko, tik atsiųsdavo į prokuratūrą medikų išduotas pažymas.

N. Venckienei prokurorai ketina pareikšti įtarimus dėl trukdymo antstolio veiklai, pasipriešinimo valstybės tarnautojui ar viešojo administravimo funkcijas atliekančiam asmeniui, nepagarbos teismui, teismo sprendimo, nesusijusio su bausme, nevykdymo ir dėl piktnaudžiavimo tėvų, globėjo ar rūpintojo arba kitų teisėtų vaiko atstovų teisėmis. Tačiau kol kas nei pareikšti įtarimų, nei jos apklausti pareigūnams nepavyko.

Panevėžio apygardos prokurorai praėjusią savaitę kreipėsi į „Sodrą“, prašydami išsiaiškinti, ar pagrįstai N. Venckienei išduodamos medicininės pažymos, kad ji negali atvykti į ikitieminio tyrimo įstaigą. Oficialaus atsakymo pareigūnai dar negavo, tačiau žiniasklaidai „Sodros“ atstovai jau paaiškino, kad pagal įstatymus jie tirti gali tik elektroniniu būdu išduotų nedarbingumo pažymų pagrįstumą, o dėl tokių pažymų tyrimas neatliekamas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.