Netikėtas posūkis Daktarų byloje: kaltinamasis paspruko

Po kelis mėnesius trukusios pertraukos Klaipėdos apygardos teisme toliau nagrinėjama nusikalstamo Daktarų susivienijimo byla. Joje – netikėtas posūkis. Išsigandęs jam siūlomos 13 metų laisvės atėmimo bausmės paspruko vienas kaltinamųjų – Arūnas Šimėnas. Laisvėje nuosprendžio laukęs buvęs Šampaninių gaujos narys iš pareigūnų akiračio pradingo dar vasarą. Spėjama, kad jis galėjo pabėgti į Jungtines Amerikos Valstijas (JAV).

Daugiau nuotraukų (1)

Eglė Petkutė

Oct 15, 2012, 3:55 PM, atnaujinta Mar 16, 2018, 2:33 AM

A. Šimėnas kaltinamas dalyvavęs vienoje iš žmogžudysčių - gaujos nario Arvydo Mučinsko-Mačialkos nužudyme komplekse „Vilulla“. Duodamas parodymus jis pasakojo, kad kitų gaujos narių mušamas A. Mučinskas šaukėsi draugo Rolando Zavecko pagalbos. Tačiau šis toliau stovėjęs ir abejingai stebėjęs egzekuciją. 

A. Šimėnas buvo sulaikytas JAV, tačiau teismo nuosprendžio laukė laisvėje – jam buvo paskirta švelnesnė kardomoji priemonė – rašytinis pasižadėjimas neišvykti ir prievolė reguliariai registruotis Kauno Žaliakalnio policijos nuovadoje. Kaltinamasis iš pradžių davė parodymus, vėliau persigalvojo. Kaltinamasis prabilo apie pareigūnų jam daromą spaudimą, esą iškraipomus jo pasakytus teiginius.

Dingo be pėdsakų

Policijos komisariate A. Šimėnas nustojo rodytis nuo liepos vidurio. Spalio 9-ąją Kauno Kriminalinės policijos biuro pareigūnai apsilankė kaltinamojo namuose, tačiau butą rado tuščią. Apklausti kaimynai tikino vyro seniai neregėję. Tyrėjai rado liudytojų, kurie tvirtino, kad A. Šimėnas vėl paspruko į JAV.

Kol kas policijai nepavyko aptikti jokių A. Šimėno pėdsakų.

Pirmadienį Daktarų bylą nagrinėjanti Klaipėdos apygardos teismo Baudžiamųjų bylų teisėjų kolegija nusprendė paskelbti kaltinamojo paiešką, jam skirtą kardomąją priemonę pakeisti į suėmimą, o jo bylą atskirti ir nagrinėti tada, kai vyras bus surastas.

Užsakovai ir vykdytojai - aiškūs

Daktarų grupuotės bylos nagrinėjimas eina į pabaigą. Savo baigiamąsias kalbas sakyti pradėjo ir gynėjai. Pirmasis prabilo byloje nukentėjusiosios statusą turinčios Jolantos Čiapienės advokatas. Jo teigimu, byloje surinkta pakankamai įrodymų, kurie leidžia teigti, kad  1996 metų balandžio 5-osios rytą prie namų Kaune verslininką Sigitą Čiapą ir jo vairuotoją Vincą Varną nužudė būtent Henriko Daktaro vadovaujama gauja. Tuo metu per plauką vos nežuvo ir J. Čiapienė. Kulka tik vos vos kliudė moterį, kai ji automobilyje pasilenkė kažko pasiimti.

Esą pakanka įrodymų, kad H. Daktaras savo bendrams nužudyti S. Čiapą nurodė tuo metu būdamas už grotų. Advokato manymu, nėra abejonių, kad verslininkui buvo grasinama susidoroti, nes jis, turėdamas asmeninę apsaugą, kuri sergėjo jo namus ir darbovietę kiaurą parą, likus kelioms dienoms iki žūties, įsigijo leidimą šaunamajam ginklui.

Už S. Čiapo nužudymą ir kitus žiaurius nusikaltimus Daktarų susivienijimo nariams gresia ilgi metai nelaisvės. Griežčiausias bausmes prokurorai siūlo gaujos vadeivoms H. Daktarui ir Egidijui Abariui. Juos norima įkalinti iki gyvos galvos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.