Teismui nepavyksta prisišaukti senuką be skatiko palikusio veikėjo

Kauno rajono apylinkės teismui jau trečiąjį kartą pavyksta atversti baudžiamosios bylos, kurioje dviem sunkiais nusikaltimais – didelės vertės svetimo turto vagyste bei sukčiavimu kaltinamas verslininkas Vytautas Miknius. Jis įtariamas be skatiko palikęs aklą senuką bei žadėdamas bendrai statyti kotedžus išviliojęs turtą iš taip ir nepavykusio verslo partnerio. Senukas teismo nesulaukė, daugiau nei prieš metus jis mirė.

Daugiau nuotraukų (1)

Nerijus Povilaitis

Nov 8, 2012, 3:37 PM, atnaujinta Mar 15, 2018, 3:10 PM

Kauno rajono apylinkės teismas trečiąjį kartą nesulaukė Pakaunėje, Ringaudų gyvenvietėje gyvenamąją vietą deklaravusio, senelių globa besiverčiančios bendrovės „Im Baltic“ vadovo Vytauto Mikniaus. Konstatuota, jog teisiamajam eilinį kartą nepavyko įteikti šaukimo. Į ankstesnius teismo posėdžius jis taip pat neatvykdavo, tačiau kartą teismui faksu buvo nusiuntęs raštą, jog serga. Už tai, kad nepateikė ligą įrodančių dokumentų, sukčiavimu įtariamas verslininkas buvo „pamalonintas“ pinigine bauda. Šiandien nuspręsta teismo posėdžius ignoruojantį verslininką dar kartą nubausti pinigine bauda ir atvesdinti su policijos pagalba.

Prieš teismą turėjęs stoti V. Miknius, kaip įtariama, apgavo savo globotinį - 90-metį neregį tremtinį. Pažadėjęs senoliui padėti susigrąžinti regėjimą ir atlikti operaciją valstybinėje gydymo įstaigoje, slaugos namų direktorius, kaip įtariama, išviliojo iš neregio parašą ant generalinio įgaliojimo ir pardavė senolio namus, o sąskaitą ištuštino.

90-metis Kauno rajono Kačerginės miestelio gyventojas Vytautas Sidabrius, patikėjęs privačių slaugos namų direktoriaus kauniečio V. Mikniaus pažadais, kad padės atsigulti į ligoninę, kurioje esą būtų atlikta akių operacija, senolis pasirašė kažkokius popierius.

Netrukus paaiškėjo - neregys padėjo parašą dokumentuose, kuriais įgaliojo tvarkyti Kačerginės miestelyje esantį senolio nekilnojamąjį turtą ir banko sąskaitas.

Senolis pasakojo, kad atvažiavusi notarė paskaitė tekstą, kad rūpinsis jo reikalais ir davė pasirašyti. „Aš to teksto nemačiau. Aš gi nematau - regėjimo sutrikimas. Jie pakišo man pasirašyti, aš nežinau kas ten buvo“, - pasakojo V.Sidarbius.

Netrukus Kačerginėje, prie pat Nemuno, esantis senolio žemės sklypas parduodamas už 78 tūkst. litų. Dingsta ir banko sąskaitoje laikytos santaupos - 20 tūkst. litų. Pažadas atlikti akių operaciją taip ir lieka tik pažadu. Tačiau tokia operacija V. Sidabriui galėjo būti atlikta nemokamai - tereikėjo tik sutvarkyti dokumentus.

Į privačius slaugos namus „Senjorų rojus“ V. Sidarbius atvyko 2009-aisiais. Neišbuvo nė metų. Netrukus buvo perkeltas į valdiškus Vilkijos slaugos namus, greitai ir iš jų iškeldintas – į globos namus Ežerėlyje. Senukas teismo nesulaukė, daugiau nei prieš metus jis mirė.

Tai, kad pačiame Kačerginės centre stovintis didžiulis namas - slaugos namai - žino tik vietos gyventojai. Jokių iškabų ant pastato nėra.

Teisme nukentėjusiojo interesams atstovaujanti advokatė Ramutė Noreikienė tikino, jog teisiamasis vertėsi nelegalia veikla, slaugos namai „Senjorų rojus“ nebuvo teisiškai įregistruoti.

Prieš 10 metų V.Miknius savo jėgas bandė politikoje – buvo įrašytas iš pradžių liberalcentristų, vėliau - socialdemokratų sąrašuose savivaldos rinkimuose.

V. Miknių prokurorai kaltina ir kitu nusikaltimu, esą jis apgavo verslo partnerį, išviliodamas didelės vertės žemės sklypus. Teisiamasis ketino užsiimti kotedžų statyba, tad įtikino pažįstamą jo vadovaujamai įmonei „Im Baltic“ perrašyti turėtą žemę. Esą ši procedūra būtina norint iš bankų gauti finansavimą tolimesnei veiklai. Vėliau iš žemė buvo išparceliuota, o pats V. Miknius pasirašė skolos raštelį. Įtariama, kad vėliau jis šį svarbų dokumentą pavogė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.