Akylas draudimo ekspertas demaskavo fiktyvią avariją

2012 m. lapkričio 12 d. 14:20
Ričardas Vitkus
Draudimo eksperto pastabumas padėjo demaskuoti fiktyvią avariją, iš kurios dokumentus suklastoję apgavikai ketino pasipelnyti daugiau nei 30 tūkstančių litų.
Daugiau nuotraukų (1)
Šią aferą Pasvalyje gyvenantis 34 metų Virginijus Banevičius ir 28 metų panevėžietis Justas Bajalis pamėgino įgyvendinti 2009-ųjų pabaigoje.
Vyriškiai užpildė eismo įvykio deklaraciją, kurioje nurodė, kad 2009-ųjų gruodžio 19-ąją kelyje Pakruojis-Šiauliai V. Banevičiaus vairuojama „Audi A6“ susidūrė su J. Bajalio vairuojamu BMW 530. Deklaracijoje buvo nurodyta, kad už eismo įvykį atsakingas Justas Bajalis.
Abu vyrai šio eismo įvykio deklaracijas pateikė draudimo bendrovėms. UAB „BTA draudimas“ turėjo atlyginti 9 242 Lt, „If P&C Insurance AS“ – 21 115 turtinę žalą.
Įtarimų, kad yra rezgama afera, kilo draudimo ekspertui, kuris apžiūrėdamas avariją patyrusio „Audi A6“ nuotraukas per ratlankio tarpus pastebėjo rūdimis aptrauktus stabdžių diskus. Eksploatuojant automobilį rūdys stabdžių diskų tikrai nebūtų aptraukusios.
Įtarimus dar labiau sustiprino ant priekinio rato stabdžių kaladėlių laikiklio pastebėtas voratinklis. Kad voratinklis atsirastų žiemą, ekspertui pasirodė neįtikėtina.
Nuvykus ir apžiūrėjus automobilį paaiškėjo, kad ši transporto priemonė neeksploatuojama.
Apžiūrėjus kitą neva per avariją nukentėjusį automobilį - BMW 530 – buvo nustatyta, kad jo priekinė dalis sugadinta taip, lyg ant jo variklio dangčio kas nors būtų numetęs plytą. Ant BMW variklio dangčio likusios žymės į susidūrimo žymes tikrai nebuvo panašios.
Liudytojai, kurie apgadintąjį BMW 530 vežė į Šiauliuose esančią automobilių saugojimo aikštelę, pastebėjo, kad įvykio vietoje jie terado vieną automobilį, be to čia nebuvo ir jokių nuolaužų ar autodetalių liekanų
Apie bandymą sukčiauti draudimo įmonių darbuotojai pranešė policijai.
Ikiteisminį tyrimą dėl dokumentų klastojimo ir bandymo sukčiauti pradėję pareigūnai V. Banevičių ir J. Bajalį patraukė baužiamojon atsakomybėn.
Teismas abu draudimo bendrovių sąskaita pasipelnyti mėginusius vyriškius pripažino kaltais ir apribojo jiems laisvę.
V. Banevičius naktis namuose turės leisti vienerius metus ir tris mėnesius, o J. Bajalis – vienerius metus.
Draudimasavarijasukčiavimas
Rodyti daugiau žymių

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.