Buvusiam Panevėžio miškų urėdui teks plačiai atverti piniginę

Buvusiam Panevėžio miškų urėdijos vadovui Daugirdui Lukoševičiui ir jo neteisėtus nurodymus vykdžiusiems dviem pavaldiniams Panevėžio miesto apylinkės teisme paskelbtos bausmės dėl piktnaudžiavimo tarnybine padėtimi, dokumentų klastojimo ir turto iššvaistymo. Vis trys jie nubausti piniginėmis baudomis.

Daugiau nuotraukų (1)

Rasa Stundžienė

Nov 30, 2012, 11:00 AM, atnaujinta Mar 14, 2018, 11:57 PM

Dėl atliekamo ikiteisminio tyrimo kitoje baudžiamojoje byloje nuo pareigų nušalintas Panevėžio miškų urėdas D. Lukoševičius, miško apsaugos inžinierius Kornelijus Alekna ir Krekenavos girininkas Jonas Leika savo kaltę pripažino, todėl bylos nagrinėjimas buvo užbaigtas baudžiamuoju įsakymu, kai posėdžiai nerengiami ir kaltinamieji nekviečiami į teismą duoti parodymų.

Teismas nusprendė D. Lukoševičių pripažinti kaltu ir skirti galutinę subendrintą bausmę – 53 MGL (6 tūkst. 890 Lt) dydžio baudą. J. Leika pripažintas kaltu ir jam skirta 35 MGL (4 tūkst. 450 Lt) dydžio bauda. K. Aleknai teismas skyrė galutinę subendrintą bausmę – 20 MGL (2 tūkst. 600 Lt) baudą.

Susidomėjo STT pareigūnai

Į Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) Panevėžio valdybos pareigūnų akiratį urėdas su pavaldiniais pateko 2012 metų pradžioje.

Ikiteisminio tyrimo metu nustatyta, kad Panevėžio miškų urėdijos vadovas D. Lukoševičius su Krekenavos girininku J. Leika vienam urėdo pažįstamam neteisėtai parūpino devynis danielius iš Krekenavos girininkijoje esančio aptvaro. Šie žvėrys buvo išvežti į vieno medžiotojų būrelio plotus Vilniaus ir Širvintų rajonuose. Miškų urėdo pažįstamas, kurio prokurorai neįvardija, ikiteisminio tyrimo metu apklaustas tik kaip liudytojas.

Kad būtų pateisinta, kur dingo 9 danieliai, miško apsaugos inžinierius K. Alekna suklastojo dokumentus. Vyriškis įrašė, kad vykdant gyvūnijos gausinimo programą šie gyvūnai buvo paleisti į laisvę Pašilių miške.

D. Lukoševičius jau kurį laiką buvo laikinai nušalintas nuo urėdo pareigų. Tuomet jis ėmė dirbti urėdijoje vyriausiuoju inžinieriumi, tačiau prieš kurį laiką iš darbo urėdijoje išėjo.

Rengė seimūnui medžiokles?

Buvusiam Panevėžio miškų urėdijos vadovui dar teks sėsti į teisiamųjų suolą kitoje baudžiamojoje byloje – joje be D. Lukoševičiaus ir kelių jo pavaldinių įtariamieji yra ir buvęs Seimo narys Vitas Matuzas su žmona Danute Matuziene.

Prokurorai įtaria, kad V. Matuzas organizavo bendrovės „Panevėžio energija“, Panevėžio miškų urėdijos darbuotojų, Nacionalinės žemės tarnybos Panevėžio žemėtvarkos skyriaus vedėjos piktnaudžiavimą tarnybine padėtimi.

Taip pat įtariama, kad tuometis seimūnas V. Matuzas dalyvaudavo Panevėžio miškų urėdijos organizuojamose profesionaliose medžioklėse, bet už jas nemokėjo bei klastojo dokumentus apie sumedžiotus žvėris ir mokesčius.

Šiame didelės apimties tyrime įtarimai pareikšti 23 asmenims.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.