Buvęs grupės „N.E.O.“ narys T. Lukoševičius suimtas 3 mėnesiams

Kauno miesto apylinkės teismas pirmadienį patenkino prokurorų prašymą ir maksimaliam terminui – trims mėnesiams leido suimti sukčiavimu ir apgaule įgyto svetimo turto iššvaistymu kaltinamą praeityje populiarios grupės „N.E.O.” narį 26-erių Tadą Lukoševičių.

Daugiau nuotraukų (1)

Nerijus Povilaitis

2012-12-03 11:54, atnaujinta 2018-03-14 22:22

Bylą, kurioje T. Lukoševičius kaltinamas apgaule pasisavinęs ir nežinia kur iššvaistęs beveik pusę milijono litų, iki šiol nesėkmingai bandė nagrinėti Kauno apylinkės teismas.

Nuo balandžio mėnesio rengti teismo posėdžiai neįvykdavo, nes juose nepasirodydavo T. Lukoševičius.

Kaltinamasis nurodydavo sirgdavęs, tačiau teismui nepateikdavo tai įrodančių dokumentų.

Birželio pabaigoje teisėja priėmė nutartį pritaikyti griežčiausią kardomąją priemonę – teisiamąjį suimti.

Šeštadienio naktį buvęs atlikėjas buvo sulaikytas prie vieno sostinės barų ir uždarytas į areštinę. Baigiantis laikino sulaikymo terminui prokurorai kreipėsi į teismą prašydami T. Lukoševičių suimti.

Prieš kelerius metus mirusio žinomo atlikėjo Alvydo Lukoševičiaus-Obuolio sūnų įklampino skolos. Apskaičiuota, kad jis negrąžino apie 400 tūkst. litų.

Vilnietis gali būti skolingas dar didesnę pinigų sumą, nes dalis žmonių sutiko paskolinti pinigų be jokių dokumentų arba tiesiog nesikreipė į teisėsaugos pareigūnus.

Vaikinas pinigų skolindavosi įvairiems verslo projektams, nesipriešindamas išduodavo neprotestuotinus vekselius.

Jis tikino norįs tęsti tėvui priklausiusio restorano veiklą, imtis baldų gamybos, statybų. T. Lukoševičiaus finansinius reikalus apsunkino už paskolą Vilniaus Antakalnio rajone įsigytas prabangus butas. Šį būstą antstoliai jau triskart bandė parduoti iš varžytinių.

Kaina sumažėjo nuo 500 iki 373 tūkst. litų, tačiau pirkėjų neatsirado. Taip nutiko dėl didelės kainos ir šeimininko atsisakymo įsileisti galimus pirkėjus apžiūrėti butą.

T. Lukoševičius žmones užburdavo iškalba ir įtaigumu, girdavosi ryšiais su Vilniaus apygardos vyriausiuoju prokuroru Ramučiu Jancevičiumi. Pastarasis išties buvo geras vaikino tėvo bičiulis.

Kartais dalį pinigų T. Lukoševičius grąžindavo net su palūkanomis, tačiau vėliau prašydavo dar didesnių sumų.

Pasak tyrėjų, tai yra klasikinis nevykusio verslo modelis.

Tarp nukentėjusiųjų yra ir T. Lukoševičiaus teta – žinomo atlikėjo Viliaus Tarasovo motina.

Anksčiau T. Lukoševičius ne kartą viešai neigė savo kaltę pasisavinus didelę pinigų sumą ir tvirtino, kad apie jį sąmoningai skleidžiamas šmeižtas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.