Ar „Vikondos“ direktoriaus sūnaus dingimas susijęs su turtais?

„Ne, išpirkos niekas nereikalauja”, – pirmadienį ištarė koncerno „Vikonda” generalinis direktorius Linas Grikšas. Po jo 18-mečio sūnaus dingimo vis garsiau kalbama, kad vaikinas gali būti pagrobtas.

Panevėžyje išklijuota daugybė L.Grikšo nuotraukų, bet kol kas niekas apie dingusįjį nesuteikė vertingos informacijos.<br>R. Stundžienė
Panevėžyje išklijuota daugybė L.Grikšo nuotraukų, bet kol kas niekas apie dingusįjį nesuteikė vertingos informacijos.<br>R. Stundžienė
Daugiau nuotraukų (1)

Virginija Petrauskienė („Lietuvos rytas")

Dec 18, 2012, 7:37 AM, atnaujinta Mar 14, 2018, 1:54 PM

„Išpirka būtų labai geras variantas”, – žurnalistams verkdama kalbėjo šeštadienio naktį mįslingai dingusio gimnazisto Luko Grikšo motina Daiva Grikšienė.

Moteris dirba įmonėje „Amilina”. Dingusio vaikino tėvai yra išsiskyrę. Lukas – jų vienturtis sūnus. Jis gyvena Kniaudiškių gatvėje esančiame daugiabutyje kartu su motina.

Dingusio vaikino tėvas koncerno „Vikonda” generalinis direktorius L. Grikšas sakė, kad šeima kol kas nesvarstė galimybės pasiūlyti piniginį atlygį už vertingą informaciją apie sūnaus dingimo aplinkybes.

18-mečio panevėžiečio gimnazisto L. Grikšo nuotraukos išklijuotos visame mieste.

Tačiau laukimo ir sielvarto palaužti dingusiojo tėvai nebuvo sulaukę naujienų apie savo sūnų.

Siaučiant pūgai savaitgalį jaunuolio ieškojo ne tik policijos pareigūnai su tarnybiniais šunimis. Į paieškas įsitraukė ir būrelis Juozo Balčikonio gimnazijos abiturientų, bet jos kol kas bevaisės.

Namo taip ir nesugrįžo

Vaikinas dingo šeštadienį apie 2 valandą nakties grįždamas iš bendraklasių vakarėlio.

Penktadienio vakarą kelios Juozo Balčikonio gimnazijos abiturientų klasės – maždaug 50 žmonių – šventė gimnazistų gimtadienį.

Pasilinksminimas vyko Tulpių gatvėje, vos keli šimtai metrų nuo Panevėžio vyriausiojo policijos komisariato esančioje salėje.

Po vidurnakčio jaunimas pradėjo skirstytis. L. Grikšą draugai pavėžėjo automobiliu ir išleido prie Klaipėdos gatvėje esančios „Neste” degalinės.

Tiesiai priešais ją yra picerija „Arena pizza”. Nuo degalinės iki daugiabučio, kuriame Lukas gyvena su motina, – vos keli šimtai metrų.

Likus 20 minučių iki 2 valandos Lukui mobiliuoju telefonu paskambino motina. Atsiliepęs sūnus ją nuramino, kad namuose bus po 10 minučių.

D. Grikšienė sakė supratusi, kad Lukas yra kažkur lauke, nes jam kalbant girdėjo vėjo švilpimą.

Nesulaukdama grįžtančio sūnaus sunerimusi D. Grikšienė po kiek laiko jam vėl paskambino.

Nors nuo pirmo pokalbio buvo praėjusios gal 5 minutės, vaikino telefonas jau buvo išjungtas.

Tiriamos įvairios versijos

„Neste” degalinės vaizdo kameros užfiksavo L. Grikšą atvežusių draugų automobilį.

Nufilmuota, kaip vaikinai prisipila degalų, sėda į mašiną ir išvažiuoja.

L. Grikšui į namus reikia eiti pro prekybos centrą „Šermutas”.

Tačiau parduotuvės stebėjimo kameros vaikino neužfiksavo.

Jis galėjo pasukti pro kitą prekybos centro pastato pusę.

Ten yra naktinė alkoholio parduotuvė „Velniukas”.

Šalia jos ir ant „Arena pizza” laiptų neretai iki vėlumos būriuojasi grupelės agresyvių jaunuolių.

Kas atsitiko po to, kai draugai išlaipino Luką degalinėje, niekas nežino.

„Atliekamas ikiteisminis tyrimas. Tikrinamos kelios dingimo versijos”, – lakoniškai „Lietuvos rytui” sakė Panevėžio vyriausiojo policijos komisariato Asmenų paieškos poskyrio vadovas Mindaugas Jakšys.

Paieškoje, trunkančioje jau trečią dieną, dalyvauja ne tik visi poskyrio pareigūnai, jiems talkina kinologai su trimis šunimis.

Nesigyrė tėvo pareigomis

Juozo Balčikonio gimnazijos direktorius Raimundas Dambrauskas sakė, kad mokyklos bendruomenę sukrėtė žinia apie L. Grikšo dingimą: „Pirmadienio rytą buvo sušauktas pedagogų susirinkimas. Mokytojams pranešta apie dingusį moksleivį.

Žinau, jog kai kurie mūsų moksleiviai savaitgalį buvo įsitraukę į draugo paieškas. Buvo ieškoma ne tik degalinės apylinkėse, bet ir prie artimiausių vandens telkinių”, – sakė R. Dambrauskas.

Dingęs abiturientas yra geras mokinys. Jis niekada nedingdavo iš namų.

Vaikinas į mokyklą atvažiuodavo brangiu automobiliu, tačiau draugams niekada nesigyrė aukštas pareigas einančiu tėvu.

Bendramoksliai žinojo tik tiek, kad Luko tėvas yra „kažkoks verslininkas”.

Išgarsėjo per vokelių skandalą

* Linas Grikšas Darbo partijos pirmininko Viktoro Uspaskicho šeimos valdomo koncerno „Vikonda” generaliniu direktoriumi tapo 2010 metais. Iki šiol šias pareigas ėjęs Juozas Gaidamavičius buvo perkeltas į viceprezidentus.

* Prieš tai L. Grikšas buvo bendrovės Krekenavos agrofirmos direktorius. 2006 metais kilus vokelių skandalui, jam teisme ne kartą teko susitikti su Dalia Budrevičiene. Moteris buvo atleista iš Krekenavos agrofirmos už viešas kalbas apie vokeliuose mokamus atlyginimus.

* Pasakodama apie savo atleidimą iš darbo D. Budreviečienė teigė, kad L. Grikšas prieš ją naudojo psichologinį spaudimą. Direktorius pasijuto apšmeižtas buvusios darbininkės ir dėl to kreipėsi į teismą. Kėdainių apylinkės teismas D. Budrevičienę išteisino.

Vilnietis nesugrįžo iš naktinio klubo

* Kol kas nėra žinių ir apie Vilniaus centre užpraeitą savaitgalį dingusį 32 metų Darių Mitką. Policijos pareigūnai išsiaiškino, kad gruodžio 9-ąją maždaug iki 4 valandos ryto vilnietis linksminosi senamiestyje esančiame naktiniame klube „Paparazzi”.

* Paskutinį kartą vilniečiai D. Mitką matė apie 5 valandą 10 minučių A. Jakšto gatvėje. Pareigūnų žiniomis, jis ketino vykti į namus Fabijoniškių rajone.

* Sekmadienio rytą vyras namo negrįžo ir nieko nepranešė artimiesiems. D. Mitkos šeima kreipėsi į policiją.

* Vyras buvo apsirengęs pilku puspalčiu, šviesiais marškiniais, tamsiomis kelnėmis, avėjo tamsius batus, segėjo laikrodį su ruda apyranke. Jo ūgis – apie 175 cm, šviesūs trumpi plaukai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: ką reiškia kandidato R. Žemaitaičio pasitraukimas iš Seimo?