Panevėžyje gimnazistė bendramokslei nuplikė nugarą karšta arbata

Panevėžio Juozo Miltinio gimnazijoje nauja darbo savaitė prasidėjo netikėtu incidentu. Per pertrauką 17-metė gimnazistė metais vyresnei moksleivei apipylė nugarą karšta arbata, šliūkštelėjusi jos iš savo puodelio-termoso. Vėliau skriaudikė paaiškino niekaip negalėjusi abiturientei atleisti už prieš keletą metų nuviliotą draugą.

Daugiau nuotraukų (1)

Rasa Stundžienė

2013-02-12 12:02, atnaujinta 2018-03-12 02:52

Dvyliktokė nukentėjo maždaug vidurdienį, ilgosios pertraukos metu. Gimnazijos laiptinėje prasilenkusi su 11 klasėje besimokančia mergina, ji pajuto, kaip nugarą nutvilkė skausmas. Paaiškėjo, kad mergina jai ant nugaros šliūkštelėjo karštos arbatos iš rankoje turėto puodelio-termoso.

Nuplikytą merginą apžiūrėję Panevėžio ligoninės medikai konstatavo 1-2 laipsnio nudegimus.

Mokyklos administracijai nukentėjusioji teigė, kad jokio konflikto tarp jų nėra buvę. Tuo tarpu ją nuplikiusi mergina paaiškino, kad jautė nuoskaudą, nes maždaug prieš trejus metus minėta gimnazistė nuviliojo jos draugą. Nors merginos po to nekonfliktavo, paauglė iki šiol nešiojosi širdyje nuoskaudą, kuri netikėtai prasiveržė pirmadienį.

„Tai tarsi perkūnas iš giedro dangaus“, – lrytas.lt sakė J. Miltinio gimnazijoje direktorius Vytautas Raišys. Jo teigimu, merginos iki šiol jokių problemų nekėlė – gerai mokėsi ir elgėsi. „Suprasčiau, kad taip pasielgtų 9-10 klasės mokiniai, kai pati paauglystė, jie būna sunkiai prognozuojami. Tačiau šios merginos juk vyresnės“, – stebisi mokyklos vadovas.

Direktorius pirmadienį buvo išvykęs į seminarą, todėl iš pačių incidento dalyvių lūpų paaiškinimų dar negirdėjo. Vis dėlto gimnazijos vadovas mano, kad tai greičiausiai buvo spontaniškas poelgis, per kurį paauglė panaudojo pirmą pasitaikiusią po ranka priemonę – karštos arbatos puodelį.

„Dabar tokia mada užėjo, jaunimas dažnai šiuos termosus-puodelius nešiojasi“, – paaiškino V. Raišys. Jo teigimu, šį įvykį jis būtinai aptars su gimnazistais. „Bus puiki proga priminti, kad civilizuoti žmonės problemas sprendžia kitokiais būdais“, – sakė J. Miltinio gimnazijos vadovas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.