Floristas M. Vasiliauskas mėgina nusiplėšti kapinių vagies etiketę

Įvairiais rekordais pagarsėjęs Kauno floristas Modestas Vasiliauskas toliau mina teismų slenksčius, siekdamas nusipurtyti kapinių plėšiko etiketės.

M. Vasiliausko teigimu, jeigu ir šis sprendimas jam nebus palankus — jis kreipsis į aukštesnės instancijos teismą.<br>L. Pileckas
M. Vasiliausko teigimu, jeigu ir šis sprendimas jam nebus palankus — jis kreipsis į aukštesnės instancijos teismą.<br>L. Pileckas
Daugiau nuotraukų (1)

Iveta Skliutaitė

2013-02-18 18:23, atnaujinta 2018-03-11 15:03

Kauno apygardos teismo teisėjų kolegija pirmadienio popietę nagrinėjo vyro apeliacinį skundą dėl praėjusių metų lapkričio 22 dieną Kauno rajono apylinkės teismo sprendimo.

Tąkart teismas M. Vasiliauską pripažino kaltu dėl dekoratyvinių augalų vagystės iš Karmėlavos kapinių, Kauno rajone, bei kapaviečių išniekinimo.

M. Vasiliauskas taip pat įpareigotas atsiprašyti išniekintas kapavietes prižiūrinčių žmonių ir be bausmės vykdymą prižiūrinčios institucijos žinios neišvykti iš gyvenamosios vietos.

Jam skirta vienerių metų laisvės atėmimo bausmė, jos vykdymą atidedant tam pačiam laikotarpiui. Kadangi nuteistasis kaltės nepripažįsta, nuosprendį apskundė.

Posėdžio metu buvo apklaustas dar vienas liudininkas, byloje išaiškėjo naujų aplinkybių. Teismo sprendimas turėtų paaiškėti balandžio 5 dieną.

M. Vasiliausko teigimu, jeigu ir šis sprendimas jam nebus palankus — jis kreipsis į aukštesnės instancijos teismą.

Į teisiamųjų suolą floristą atvedusi istorija prasidėjo 2010 metų balandžio 17-osios rytą. Karmėlavos kapinėse buvo apvogti 7 kapai, išrauta bei iškasta 60 dekoratyvinių augalų.

Pasisavinti grobį nusikaltėliui sutrukdė anksti rytą ėmę rinktis gėlių prekeiviai, jie vėliau nurodė pastebėję pilną ką tik iškastų augalų prikrautą karutį ir apie tai pranešę policijai.

Vėliau liudininkai atpažino M. Vasiliauską, kuris apie 7 val. ryto į kapines atvyko mėlynos spalvos mikroautobusu „Ford Transit“.

Jie nurodė, jog vyro batai ir kelnės buvo žemėtos, jis netrukus patraukė į kapinių gilumą, tačiau netrukus grįžo ir sėdęs į mikroautobusą išvyko. Vėliau policijos pareigūnai rado pavogtus augalus nuvežtus į šalia esantį mišką ir išverstus iš karučio.

Tyrimams buvo paimti ant palikto karučio bei netoliese rasto kastuvo rankenų likusių kvapų pavyzdžiai. Tyrimo metu nustatyta, jog tai M. Vasiliausko kvapas.

Nors teisėsaugininkai surinko pakankamai daug floristo kaltės įrodymų, šis kategoriškai neigė naktį kapinėse vogęs dekoratyvinius augalus.

„To padaryti negalėjau fiziškai. Per trumpą laiką reikėjo pėsčiomis nueiti ar nubėgti 10 - 15 kilometrų. Jei būsiu pripažintas kaltu, galėsiu vykti į olimpiadą ir varžytis bėgime su kliūtimis“, - po posėdžio šmaikštavo M. Vasiliauskas.

Floristas ikiteisminio tyrimo metu ir bylai pasiekus teismą pasakojo, jog į Karmėlavos kapines jis vežė išmesti statybinį laužą iš Trakų rajone esančios sodybos, kurią jis apželdino.

Į kapines jis užsuko, nes čia ne kartą buvo lankęsis darbo reikalais, apželdinęs kapavietes ir žinojęs, jog prie kapinių būna šiukšlių konteineriai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.