Ant Klaipėdos tilto pakibusios „Audi“ vairuotojas prie vairo negalės sėsti ketverius metus

Jei ne šios kliūtys, „Audi“ tikriausiai būtų nuskriejusi į Danę.

Daugiau nuotraukų (1)

Aušra Pilaitienė

Mar 1, 2013, 3:27 PM, atnaujinta Mar 10, 2018, 7:24 PM

Šįmet sausio 22-osios naktį, šis klaipėdietis, būdamas neblaivus, spruko nuo pareigūnų, bet nesuvaldė automobilio - „Audi A8“ pakibo ant Pilies tilto, o jos keleivis atsidūrė šaltame Danės upės vandenyje.

Avarija įvyko po ketvirtos valandos ryto. Ties Pilies ir Žvejų gatvių sankryža pareigūnai norėjo sustabdyti automobilį „Audi A8“. Tačiau vairuotojas į jų ženklus nereagavo ir padidinęs greitį nurūko miesto centro link.

Tačiau bėglio kelionė greitai baigėsi. Ant Pilies tilto nesuvaldytas automobilis užšoko ant šaligatvio, atsitrenkė į gatvės apšvietimo stulpą ir jį nulaužė. Mašina iš inercijos dar judėjo, atsitrenkė į metalinius tilto atitvarus ir juos apgadino.

Jei ne šios kliūtys, „Audi“ tikriausiai būtų nuskriejusi į Danę.

Automobilio keleivis nusprendė išlipti iš automobilio salono, tačiau tikriausiai nesuvokė, kad šoniniai mašinos ratai jau nuslydę nuo šaligatvio. Atidaręs dureles 26 metų vyras atsidūrė šaltame Danės upės vandenyje, tačiau sugebėjo pats išsikabaroti į krantą.

Vyras buvo nugabentas į ligoninę. Jam diagnozuotas dešiniojo žasto sumušimas ir lengvas kūno atšalimas. Po apžiūros, laimingai pasibaigusio incidento dalyvis išleistas gydytis į namus.

Į ligoninę buvo pristatytas ir automobilį vairavęs Evaldas. Jis taip pat atsipirko gana lengvai - dešiniojo alkūnkaulio lūžiu.

Abu vyrai buvo neblaivūs. Vairuotojui nustatytos 2,57 promilės alkoholio.

Klaipėdos apylinkės teisme Evaldas pripažino padaręs pažeidimus ir nuoširdžiai gailėjosi. Tai pripažinta atsakomybę lengvinančia aplinkybe.

Sunkinančia aplinkybe pripažinta tai, kad vairavo būdamas apsvaigęs nuo alkoholio. Be to, tokį patį pažeidimą padarė antrą kartą per metus ir jam jau buvo skirta administracinė nuobauda.

Šį teismo nutarimą per 20 dienų galima apskųsti Klaipėdos apygardos teismui.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.