Pašalpininko pažadai užmušinėti politikus prokurorų nesudomino

„Vogti pradėsiu, užmušinėsiu savivaldybės tarybos narius po vieną ir pinigus atiminėsiu“, – tokie įpykusio 42 metų Paįstrio seniūnijos gyventojo Zenono Zebkino viešai išsakyti grasinimai Panevėžio rajono merą Povilą Žagunį privertė kreiptis į prokurorus.

Kartu su buvusia žmona Jolanta teismų duris varstančiam Z. Zebkinui už savo grasinimus vietos politikams nereikės atsakyti.<br>R. Stundžienė
Kartu su buvusia žmona Jolanta teismų duris varstančiam Z. Zebkinui už savo grasinimus vietos politikams nereikės atsakyti.<br>R. Stundžienė
Daugiau nuotraukų (1)

Rasa Stundžienė

2013-03-07 14:24, atnaujinta 2018-03-10 10:19

Vis dėlto ir taip teismų slenksčius minančiam bedarbiui Z. Zebkinui atsakyti už šiuos žodžius nereikės. Panevėžio miesto apylinkės prokurorai neseniai nutraukė ikiteisminį tyrimą dėl grasinimų, neįžvelgę realios grėsmės. Z. Zebkinas pareigūnus įtikino tik juokavęs, kai žadėjo susidoroti su vietos politikais.

Anksčiau lrytas.lt sakęs, kad kiekvienas turi atsakyti už savo žodžius, apie prokuratūros sprendimą sužinojęs rajono meras P. Žagunis sakė gerbiąs prokurorų sprendimą, todėl jo neapskųsiąs.

Įsiuto pralaimėjęs bylą

Bedarbis Z. Zebkinas grasinimais prapliupo pernai, gruodžio 28 dieną, išgirdęs jam nepalankų Panevėžio apygardos administracinio teismo sprendimą.

Vyriškis minėtam teismui buvo apskundęs neva neteisėtus Panevėžio rajono savivaldybės ir Paįstrio seniūnijos darbuotojų veiksmus. Z. Zebkinas buvo įsitikinęs, kad už socialinę pašalpą jis neprivalo atlikti visuomenei naudingo darbo. Todėl, kai savivaldybė, jam atsisakius paplušėti visuomenės labui, nutraukė piniginės pašalpos mokėjimą ir ėmė pervedinėti pinigus į vietos parduotuvę, kad jis galėtų išsirinkti reikalingų maisto produktų, vyriškis kreipėsi į Panevėžio apygardos administracinį teismą.

Už savo darbą visuomenės labui, kurį neva neteisėtai jis buvo verčiamas dirbti bei patirtą moralinę žalą Z. Zebkinas iš Panevėžio rajono savivaldybės tikėjosi prisiteisti 34 tūkst. litų. Teisės mokslų nebaigęs, tačiau gerai įstatymus išstudijavęs paįstrietis buvo taip įsitikinęs savo teisumu, kad laukdamas jam palankaus teismo verdikto gyveno pinigus skolindamasis iš greitųjų kreditų bendrovių ir pažįstamų.

Priblokštas teismo sprendimo jo skundą atmesti, Z. Zebkinas žurnalistų akivaizdoje ėmė lieti pyktį ir grasinti susidoroti su rajono savivaldybės tarybos nariais.

Buvusi žmona – bendramintė

Teismų slenksčius mina ne tik Z. Zebkinas, tačiau ir jo buvusi žmona, 38 metų Jolanta Zebkinienė. Ji taip pat tikisi prisiteisti iš rajono savivaldybės neva neteisėtai nebemokamas socialines pašalpas, atlygį už visuomenės labui dirbtus darbus bei piniginę kompensaciją – iš viso apie 30 tūkst. litų.

Oficialiai tvirtinantys, kad yra tik kaimynai, o ne sugyventiniai, Z. Zebkinas su buvusia žmona ir jos nepilnamete dukra jau maždaug dešimtmetį gyvena po skyrybų įsigytoje sodyboje.

Įtaria nelegalų verslą

Seniūnijos darbuotojai abejoja, kad jau daugybę metų oficialiai nedirbanti, jokio ūkio neturinti pora gyvena vien iš valstybės skiriamų pašalpų. įtariama, kad jie gali dirbti nelegaliai.

Jau daug metų oficialiai nedirbantis vyriškis prieš metus buvo nubaustas aplinkosaugininkų už neteisėtai ardant senus automobilius teršiamą gamtą – jų Zebkinų kieme pareigūnai aptiko net 11-ka. J. Zebkinienė taip pat niekur oficialiai nedirba nuo tada, kai iš Panevėžio atsikraustė į Pūkių kaimo vienkiemį.

J. Zebkinienės skundo Panevėžio apygardos administracinis teismas dar neišnagrinėjo. O Z. Zebkinas jam nepalankų šio teismo sprendimą apskundė Vyriausiajam administraciniam teismui.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.