Kaune pagrobtą 13-metę ketino išprievartauti

Kauno policija ieško 13-metų mergaitę pagrobusių bei ketinusių išprievartauti nusikaltėlių. Pirminiais duomenimis, kriminaliniu kontingentu garsėjančiame Vilijampolės rajone mažametė buvo prievarta įsodinta į tamsios spalvos visureigį, nuvežta į rajono Pikulo gatvę. Vaikų darželio teritorijoje ją bandyta išprievartauti.

Kauno policijos pareigūnai pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl mažametės išžaginimo, kriminalistai ieško tamsiu visureigiu važinėjančių dviejų vyrų.<br>V. Balkūnas asociatyvi nuotrauka
Kauno policijos pareigūnai pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl mažametės išžaginimo, kriminalistai ieško tamsiu visureigiu važinėjančių dviejų vyrų.<br>V. Balkūnas asociatyvi nuotrauka
Daugiau nuotraukų (1)

Nerijus Povilaitis

Mar 12, 2013, 8:02 PM, atnaujinta Mar 10, 2018, 3:29 AM

Kauno policija gavo pareiškimą, jog 13 metų mergaitė praėjusį sekmadienį, apie 22 val., buvo pagrobta Vilijampolėje, Kulvos gatvėje. Lrytas.lt žiniomis, paauglę nusikaltėliai užpuolė, kai ši ėjo į parduotuvę. Mergaitę į parduotuvę tokiu metu galimai pasiuntė tėvai.

Iš tamsios spalvos visureigio išlipę du apie 30 metų vyrai prievarta nusitempė mažametę į automobilį ir nuvežę į Pikulo gatvėje esantį vaikų darželį, bandė išžaginti.

Nusikaltėliai atėmė jos mobiliojo ryšio telefoną. Pėsčiomis grįžusi namo ji papasakojo tėvams apie ką tik įvykdytą nusikaltimą, kartu kreipėsi į policiją.

„Pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl mažamečio asmens išžaginimo, pareigūnai ieško šiuo nusikaltimu įtariamų asmenų“, - lrytas.lt sakė Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato atstovas spaudai Kęstutis Kasciukevičius.

Kauno apygardos prokuratūros atstovė spaudai Vaida Kibirkštytė patikslino, kad nusikaltimas nebuvo baigtas, ikiteisminis tyrimas pradėtas ir pagal Baudžiamojo kodekso straipsnį, apibrėžiantį pasikėsinimą įvykdyti nusikalstamą veiką. 

Už mažametės išžaginimą Baudžiamasis kodeksas numato laisvės atėmimą nuo penkerių iki penkiolikos metų.

Iš darželio buvo pagrobta mergaitė

Darželio teritorijoje, kurioje buvo bandoma išprievartauti mergaitę, įvykdytas ne pirmas nusikaltimas.

Praėjusių metų vasarą tame pačiame Vilijampolės rajone iš Pikulo gatvėje įsikūrusio savaitinio vaikų lopšelio-darželio „Židinėlis“ seneliu prisistatęs nepažįstamas vyriškis išsivedė 5 metukų mergaitę.

Tą dieną savaitiniame lopšelyje-darželyje buvo vaikų lankymo ir tėvų diena, todėl nieko nenustebino tvarkingai atrodžiusio ir mergaitės seneliu prisistačiusio vyriškio pasirodymas, juolab kad išvedamas vaikas nesipriešino.

Po keliolikos minučių tąkart atvykusi ir vaiko neradusi mama patyrė šoką, ji darželio darbuotojoms pareiškė, kad dukra jokio senelio neturi.

Paaiškėjo, kad mergaitę iš darželio išsivedė 70 metų vyriškis, jis teigė nenorėjęs mergaitės pagrobti. Prokurorams ir policijos tyrėjams jis aiškino, esą įvyko apmaudus nesusipratimas, jis supainiojęs mergaites Emilę ir Kamilę.

Vyras pasakojo, kad iš šalia esančio darželio parvesti anūkę jį prašiusi sugyventinė. Jis šio prašymo kažkodėl iš karto neįvykdė, o į darželį nuėjo tik po pietų, prieš tai pavartojęs alkoholio.

Kaunietis tikino supainiojęs vaikus - Emilę su Kamile.

Kai su svetima mergaite jis grįžo namo, pagrobtą vaiką galėjusios atpažinti sugyventinės bute jau nebuvo. Kol vyro nebuvo namuose, dėl širdies veiklos sutrikimų moteris buvo nuvežta į ligoninę.

Namuose neradęs sugyventinės ir nežinodamas, kaip rūpintis penkerių metukų mergaite, kaunietis pasakojo vaiką nuvedęs pas kaimynę, į landynę primenantį jos butą.

Mergaitę pagrobusiam ir pernakt žaginusiam monstrui - 17 metų nelaisvės

Teisėsaugininkai puikiai prisimena didžiulį atgarsį visuomenėje sukėlusį įvykį, kai 2010 metų rugsėjo 30-osios vakarą prie Kauno marių buvo užpulta su drauge vaikštinėjusi 13-metė mergaitė. Siaubingą nusikaltimą įvykdęs 32 metų kaunietis Linas Mažeika buvo pripažintas kaltu ir nuteistas kalėti 17 metų.

Prie nepilnamečių mergaičių staiga sustojo automobilis. Jį vairavęs girtas L. Mažeika iššoko laukan, kumščiu smogęs 13-metei moksleivei į veidą ją įgrūdo į automobilį ir nusivežė nežinoma kryptimi.

Apie 22 val. L. Mažeikos automobilis sustojo prie jo tėvų namo Kaune, Palemono rajone. Čia nusikaltėlis sumuštai ir mirtinai išsigandusiai savo aukai liepė lipti iš automobilio. Paaiškėjo, kad moksleivę pagrobėjas nusivežė į savo tėvų namus, ten per naktį ji buvo mušama iki sąmonės netekimo, žaginama ir seksualiai prievartaujama.

Suvokusi, kokie ją pagrobusio girto vyro ketinimai, moksleivė maldavo pasigailėti, sakė, kad jai tik 13 metų, o kitą dieną reikės eiti į mokyklą.

„Aš tave parduosiu. Ar tau geriau su manimi vienu, ar atiduoti savo draugams?“ – mažametę baugino kaunietis.

Smogęs moksleivei kumščiu į veidą L. Mažeika auką nusitempė į antrąjį tėvų namo aukštą, kuriame buvo įsikūręs. Sadistas savo auką žagino, tačiau dėl girtumo patenkinti iškrypėliškos aistros jam nepavyko. Tada žagintojas grasinimais privertė mergaitę jį tenkinti oraliniu būdu.

Išniekinta septintokė prašė pasigailėti ir paleisti, bijodama, kad L. Mažeika vėl puls ją žaginti, verkdama prasitarė, kad jai bloga. Kitą dieną sumušta ir išniekinta trylikametė rasta Kauno autobusų stoties rajone.

L. Mažeikai buvo pareikšti kaltinimai daugybe sunkių nusikaltimų: svetimo vaiko pagrobimu, mažametės išžaginimu, jos seksualiniu prievartavimu, sveikatos sutrikdymu, taip pat – svetimų asmens dokumentų bei mokėjimo kortelių pagrobimu ir laikymu.

Serijinis žagintojas

Už trylikametės moksleivės pagrobimą ir išniekinimą bei kitus nusikaltimais nuteistas L. Mažeika – išties neeilinė asmenybė, pagal padarytų nusikaltimų skaičių ir dėsningumą galinti lygintis net su pedofilų patriarchu tituluojamu Ervydu Čekanavičiumi.

32 metų kaunietis L. Mažeika praeityje teistas net keturis kartus, iš jų dukart – už išžaginimus, viena jo aukų – nepilnametė.

Prieš devynerius metus kaunietis buvo teisiamas už tai, kad su bendrininkais išžagino nepilnametę. Už grotų L. Mažeika tąkart nepateko, teismas kauniečio pagailėjo ir jam skyrė lygtinę laisvės atėmimo bausmę. Po kelerių metų L. Mažeika vėl stojo prieš teismą.

Už grupinį nepilnametės merginos išžaginimą jam skirta ketverių metų laisvės atėmimo bausmė. Įkalinimo įstaigoje kaunietis ilgai neužsibuvo, neatlikęs nė pusės skirtos bausmės buvo išleistas į laisvę už gerą elgesį.

Pasak policijos pareigūnų, savo gyvuliškos aistros nevaldantis kaunietis buvo įtariamas dar dviem labai sunkiais nusikaltimais – nepilnametės merginos bei mažametės paauglės išžaginimais. Pradėti tyrimai buvo nutraukti nesurinkus pakankamai L. Mažeikos kaltės įrodymų, nukentėjusios ėmė keisti parodymus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.