Kaltinamieji S. Novikovo nužudymu parodymų nedavė, garsinama bylos medžiaga

Garsaus advokato ir Vilniaus tarybos nario Sergejaus Novikovo nužudymu kaltinamas buvęs boksininkas Jonas Dambrauskas tyrimo pradžioje pripažinęs savo kaltę, dabar tapo nekalbus. J. Dambrauskas neprisipažįsta įvykdęs jam inkriminuojamo nusikaltimo. Kaltę neigia ir nužudymo iš savanaudiškų paskatų organizavimu kaltinamas Vilniaus laidojimo rūmų direktorius Vitalijus Gasperovičius.

Vilniaus apygardos teismo teisėjų kolegija tęsė baudžiamosios bylos nagrinėjimą.<br>R. Danisevičius
Vilniaus apygardos teismo teisėjų kolegija tęsė baudžiamosios bylos nagrinėjimą.<br>R. Danisevičius
Daugiau nuotraukų (1)

Vytautas Valentinavičius

Mar 22, 2013, 10:13 AM, atnaujinta Mar 9, 2018, 12:51 PM

Penktadienį Vilniaus apygardos teismo teisėjų kolegija tęsė baudžiamosios bylos nagrinėjimą. Posėdyje nebuvo apklaustas nukentėjusiuoju pripažintas Marius Molotokas, jis teismo prašė nagrinėti bylą jam nedalyvaujant ir vertinti per ikiteisminį tyrimą pateiktus parodymus.

2008 metais V. Gasperovičiaus verslo partneris M. Molotokas iš savo bičiulio užsieniečio pasiskolino 300 tūkstančių litų. Lietuvoje dirbantis verslininkas skolos neatgavo iki šiol. „Liko mažai vilčių. Dabar supratau, kad padariau didžiulę klaidą. Rizikavau savo pinigais ir juos praradau. Tokia verslo esmė“, – ankščiau yra sakęs verslininkas.

Kaltinamųjų advokatas pateikė prašymą dėl prokuroro Mindaugo Bliuvo nušalinimo, esą, paaiškėjus tam tikroms faktinėms aplinkybėms, leidžiančioms pareikšti nušalinimą pasibaigus įrodymų tyrimui. Teismas padaręs trumpą pertrauką byloje ir išnagrinėjęs prašymą, jį atmetė.

Teismo kolegijos pirmininkas teisėjas Algimantas Valantinas pradėjo bylos medžiagos (21 bylos tomas) garsinimą.

V. Gasperovičius taip pat kaltinamas beveik pusės milijono litų iššvaistymu, sukčiavimu ir dokumentų suklastojimu. Advokatas S. Novikovas dar prieš mirtį kreipėsi į Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybą (FNTT), prašydamas ištirti, ar per 400 tūkst. litų pasisavinęs Lietuvos ritualinių paslaugų asociacijos vadovas nepadarė nusikaltimo.

Byloje yra dar du kaltinamieji - Vladislavas Tomkevičius ir Tatjana Kuliešienė. Jie kaltinami tik finansiniais nusikaltimais, t.y. sukčiavimu, dokumentų klastojimu. T. Kuliešienė prisipažino kalta dėl pareikštų kaltinimų, teismas ją apklausė.

47-erių S. Novikovo kūnas su durtine žaizda krūtinėje rastas 2011 metų birželio 1-osios pavakarę Vilniaus centre esančioje K. Kalinausko gatvėje, netoli banko „Citadele“.

Advokato praktika S. Novikovas vertėsi 21 metus, dirbo advokatų kontoroje „Novikov, Baranskis ir partneriai“. Į savivaldybės tarybą jis pateko pagal Darbo partijos sąrašą, tačiau partijos nariu nebuvo. Advokatas buvo vedęs, turėjo tris vaikus. Išrinktas į Vilniaus tarybą deklaravo turintis įvairaus turto už daugiau nei 3 mln. litų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.