Biržų rajone vyras įtariamas nužudęs savo motiną ir sugyventinę (papildyta)

Biržų rajoną sukrėtė žudynės. Penktadienio naktį, 3 val. 57 min., gautas pranešimas, kad Biržų r., Pačeriaukštės sen., Didžiosios Panemunės k. nužudyta moteris. Nuvykę policijos pareigūnai namo kieme rado Gitanos G. (g. 1970 m.) kūną su smurto žymėmis. 

Daugiau nuotraukų (1)

Rasa Stundžienė

Mar 29, 2013, 3:49 PM, atnaujinta Mar 9, 2018, 3:08 AM

Sodyboje pareigūnų laukė pats jiems paskambinęs moters sugyventinis, 45 metų Laimutis R. Vyriškis prisipažino nužudęs savo gyvenimo draugę. Netrukus name, po skudurais kriminalistai rado taip pat nužudytos Laimučio R. motinos, 80-metės Elžbietos R., kūną. Garbaus amžiaus moteris sūnų su sugyventine savo sodyboje buvo priglaudusi, kai jų namą nuniokojo gaisras.

Pats paskambino policijai

Penktadienio paryčiui, prieš pat 4 val. ryto, į Biržų rajono policijos komisariatą paskambinęs vyriškis pranešė nužudęs savo sugyventinę.

Nuskubėję į nuošalų Pačeriaukštės seniūnijos Didžiosios Panemunės kaimo vienkiemį, pareigūnai iš tiesų pamatė prie namo gulinčią negyvą moterį – 43 metų Gitaną G.

Sodyboje pareigūnų laukė ir juos iškvietęs įtariamasis, nužudytosios sugyventinis 45 metų Laimutis R. Vyriškis, kuriam nustatytas vidutinis girtumo laipsnis (1,79 promilės), buvo sulaikytas ir 2 paroms uždarytas į policijos areštinę.

Motinos kūnas - po skudurais

Kraupus netikėtumas kriminalistų laukė apžiūrint nusikaltimo vieta tapusią sodybą. Gyvenamajame kambaryje, po skudurais jie pastebėjo paslėptą žmogaus kūną. Paaiškėjo, kad tai – įtariamojo motinos, sodybos šeimininkės, 80-metės Elžbietos R. palaikai. Pirminiais duomenimis, moters mirtis – taip pat smurtinė. 

„Jei ši šeima būtų turėjusi nepilnamečių vaikų, tikriausiai būtų atsidūrusi socialinės rizikos šeimų sąraše“, – portalui lrytas.lt sakė Pačeriaukštės seniūnas Aurimas Frankas. Tačiau sugyventinių vaikai iš pirmų santuokų jau suaugę ir gyvena atskirai, o bendrų vaikų jie neturėjo.

Prieš kelerius metus, subyrėjus Laimučio R. santuokai, į jo sodybą Juostaviečių kaime atsikraustė sugyventinė Gitana G., anksčiau gyvenusi Nemunėlio Radviliškio seniūnijoje. Tačiau netrukus poros name kelio gaisras, po kurio jie persikraustė pas Laimučio R. motiną, gyvenančią atokiame Didžiosios Panemunės kaimo vienkiemyje.

Išgėręs nebūdavo agresyvus

Pasak A. Franko, tvarkinga, silpnos sveikatos garbaus amžiaus moteris labai išgyveno, kad nesusiklostė sūnaus gyvenimas, tačiau šis jos neklausė. Ir Laimutis R., ir jo gyvenimo draugė nevengdavo išgerti. Pragyvenimui jie užsidirbdavo dirbdami apylinkėse padienius darbus, o patys jokio ūkio neturėjo. Tik neseniai Laimutis R. buvo pradėjęs tvarkytis dokumentus socialinei pašalpai gauti.

Paklaustas, ar sūnus su sugyventine neskriausdavo sodybos šeimininkės, seniūnas atsakė, kad tokia informacija seniūnijos nebuvo pasiekusi.

„Laimutis, net padauginęs alkoholio, nepasižymėjo agresija, jis tiesiog eidavo miegoti. Smarkesnė buvo jo sugyventinė“, – pastebėjo A. Frankas, neįsivaizduojantis, kokie šio dvigubo nužudymo motyvai.

Pačeriaukštė - be pareigūno

Biržų policija dėl smurto šioje šeimoje pranešimų iki šiol taip pat nebuvo gavusi. Keistas sutapimas, tačiau ketvirtadienį vykusiame Biržų rajono savivaldybės tarybos posėdyje be kitų klausimų, buvo nagrinėjimas prašymas seniūnijose sustiprinti policijos pajėgas. Pačeriaukštės seniūnija taip pat prašė skirti jos teritorijai prižiūrėti atskirą apylinkės inspektorių. Tačiau dėl lėšų stygiaus prašymas stiprinti policijos pajėgas rajone buvo atmestas.

Nors Pačeriaukštė nuo Biržų nutolusi vos 14 kilometrų, tačiau seniūnijos kaimai gana nuošalūs, čia nėra magistralinių kelių, todėl gyventojams policijos pagalbos prisišaukti sudėtinga. „Kuo mažiau policijos, tuo mažiau tvarkos“, – įsitikinęs seniūnas A. Frankas. Jo teigimu, jau kelerius metus Pačeriaukštė neturi policijos įgaliotinio, vienas pareigūnas aptarnauja dvi, o atostogų metu – ir tris seniūnijas, jam tenka didžiuliai darbo krūviai, o žmonėms sulaukti pagalbos – keblu.

Prieš pat Velykas įvykdyta dviguba žmogžudystė papildė liūdną Biržų rajono statistiką. Jei pernai per visus metus Biržų krašte buvo nužudyti trys žmonės, šį kovą per 10 dienų įvykdytos trys žmogžudystės.

Praėjusį trečiadienį Širvėnos seniūnijos Jokūbiškių kaime, rastas 45 metų moters kūnas su daugybinėmis smurto žymėmis: kraujosrūvomis ir sumušimais. Įtariamąjį – nužudytosios sugyventinį Darių Čyvą (gim. 1972 m) policijos pareigūnai surado po dviejų parų besislapstantį daugiabučio namo katilinėje Biržuose.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.