Pilietiškai pasielgusiam šiauliečiui – angelo statulėlė

Šiauliuose parduotuvę apšvarinusį vagį sulaikyti padėjusiam šiauliečiui 28 metų Vytautui Buivydui šį poelgį primins iš policijos pareigūnų rankų gauta angelo statulėlė.

Daugiau nuotraukų (1)

Ričardas Vitkus

Apr 9, 2013, 6:07 PM, atnaujinta Mar 8, 2018, 2:06 PM

Angelo statulėles vietoj padėkos raštų savo pagalbininkams Šiaulių apskrities policijos komisariatų pareigūnai ėmė dalinti pernai.

Žemės ūkio bendrovės „Agrowill Žadžiūnai“ vadovas V. Buivydas tapo trečiuoju šiauliečiu, kuriam buvo įteikta ši atminimo statulėlė.

Antradienį Šiaulių miesto policijos komisariate pagerbtas V. Buivydas savo poelgio, už kurį gavo angelo statulėlę, nesureikšmino. Šiaulietis sakė, kad taip turi pasielgti kiekvienas žmogus.

Parduotuvę apšvarinusį vagišių V. Buivydas demaskavo naktį į balandžio penktąją. Po vidurnakčio miegoti susiruošęs vyriškis išgirdo bildesį.

Iš pradžių šiaulietis pamanė, kad kažkas stipriau trinktelėjo laiptinės duris. Pažvelgęs pro langą V. Buivydas po kurio laiko pastebėjo prie pirmajame namo aukšte esančios parduotuvės stoviniuojantį vyrą.

Kai po kurio laiko V. Buivydo ausis pasiekė dūžtančio stiklo garsai, šiaulietis suprato, kad yra braunamasi į parduotuvę.

Skubiai apsirengęs ir į lauką išpuolęs V. Buivydas įsibrovėlio jau nebeužklupo. Kur link nubėgo vagišius, šiauliečiui nurodė sprunkantį vyriškį pro langą pastebėti spėjusi žmona.

Liepęs žmonai iškviesti policiją V. Buivydas puolė vytis vagį.

Anksčiau dziudo treniruotes lankęs šiaulietis bėglį netrukus pasivijo.

Pajutęs, kad netrukus bus sučiuptas, bėglys į persekiotoją sviedė vieną iš parduotuvės pagrobtą svaigalų butelį ir pagrasino besivejantį vyrą papjauti.

Grasinimų nepabūgęs V. Buivydas vagį persekiojo toliau.

Apie 1,5 km nubėgęs vagis ant žemės parpuolė, kai V. Buivydas suriko: „Stok, policija, šausiu!“

Pamatęs, kad persekiotojas neturi ginklo, nusikaltėlis vėl bandė sprukti, tačiau buvo apsuptas ir sulaikytas į įvykio vietą jau atskubėjusių pareigūnų.

Paaiškėjo, kad parduotuvę apvogė jau du kartus už plėšimą teistas šiaulietis 20 metų A. P., jam policijos komisariate buvo nustatytas 1,33 promilių girtumas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.