Kalinė už taurelę ir kelias laisvės valandas privalės sumokėti

Iš Panevėžio pataisos namų trumpam išleista kalinė nusprendė prasitęsti buvimą laisvėje. Už kelias laisvės valandas jai teks sumokėti papildomais nelaisvės metais.

Panevėžio pataisos namų direktoriaus pavaduotojas kreipėsi į Šakių policijos komisariatą.<br>T. Stasevičiaus nuotrauka iš archyvo
Panevėžio pataisos namų direktoriaus pavaduotojas kreipėsi į Šakių policijos komisariatą.<br>T. Stasevičiaus nuotrauka iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

Virginija Petrauskienė („Lietuvos rytas”)

2013-04-16 08:53, atnaujinta 2018-03-08 05:46

Panevėžio moterų kalėjime bausmę atliekanti 44 metų moteris parašė prašymą, kad jai būtų leista aplankyti Šakių rajone gyvenančius artimuosius. Tokią galimybę daliai nuteistųjų suteikia įstatymas.

Už vagystes nuteista moteris buvo pelniusi pataisos namų administracijos pasitikėjimą, todėl jai leista išvykti trims dienoms. Nuteistoji buvo parašiusi pasižadėjimą praėjusį penktadienį 10 valandą grįžti.

Tačiau sutartu laiku moteris kalėjime nepasirodė. Pataisos namų pareigūnams atsiliepusi mobiliuoju telefonu ji tikino esanti autobuse, važiuojančiame į Panevėžį.

Paskambinus jai dar po kiek laiko, tapo aišku, kad atostogautoja net nemano grįžti.

Pašnekovė sunkiai vertė liežuvį – buvo smarkiai apgirtusi. Paskui ji ištarė: „Viskas. Daugiau nebekalbėsiu” ir išjungė telefoną.

Panevėžio pataisos namų direktoriaus pavaduotojas kreipėsi į Šakių policijos komisariatą.

Nuvykę nurodytais adresais pareigūnai ieškomos moters nerado.

Tuomet į paiešką įsitraukė ir Panevėžio pataisos namų darbuotojai.

Pusvalandis po vidurdienio šios įstaigos vidaus tarnybos pareigūnė ir du apsaugos darbuotojai nuvyko į Šakius.

Jie sužinojo, kad moterų kalėjimo gyventoja prieš porą dienų aplankė savo sūnų, vėliau užsuko pas tetą. Paskui ji dingo kaip į vandenį.

Kadangi buvo žinoma apie kalinės priklausomybę nuo alkoholio, Panevėžio pataisos namų darbuotojai pasirinko patikimiausią strategiją – parodė pradingėlės nuotrauką keliems Šakių girtuokliams.

Viena moteris pasakė dar iš ryto gėrusi su šia bėgle. Ji mielai sutiko parodyti, kur yra jos sugėrovė. Tiesa, ne už ačiū. Šakiškė nurodė, kad paslaugos kaina – butelis degtinės arba 20 litų jam įsigyti.

Iš pataisos namų pas artimuosius išleista nuteistoji rasta landynėje. Ji buvo girtutėlė.

Parvežus bėglę į Panevėžį, policijoje jai buvo nustatytas sunkus girtumas – 2,9 promilės alkoholio.

Dėl jos elgesio pradėtas ikiteisminis tyrimas. Už vengimą atlikti laisvės atėmimo bausmę bėglei papildomai gresia dar iki 2 metų nelaisvės.

Prieš tai ji buvo įkalinta beveik 5 metams ir atlikusi daugiau nei pusę šios bausmės.

Grįždavo visos

* Šiuo metu Panevėžio pataisos namuose bausmę atlieka 331 moteris.

* Pagal galiojančius įstatymus, dalis jų turi teisę rašyti prašymą, kad būtų išleistos į trumpalaikę trijų dienų išvyką pas artimuosius. Šiuos prašymus svarsto administracijos darbuotojų grupė.

* 2012 metais devynių nuteistųjų prašymai buvo patenkinti ir jos galėjo trumpam išvykti į laisvę. Šiais metais tokia malonė buvo suteikta penkioms kalinėms.

* Iki šiol per 10 metų, kai galioja šis įstatymas, į Panevėžio pataisos namus buvo grįžusios visos trumpam į laisvę išleistos kalinės.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.