Paauglę žaginę ir šantažavę nepilnamečiai sulaukė teismo malonės

13 metų mergaitę net kelis kartus žaginę, sekso scenas mobiliaisiais telefonais filmavę ir fotografavę jaunuoliai sulaukė teismo malonės. Už sunkų nusikaltimą dviem 17-mečiams skirta vos po 4 metus nelaisvės, pilnametystės jau sulaukęs, 18-metis žagintojų bendrininkas atsipirko tik lygtine laisvės atėmimo bausme. Trijulei nurodyta, kad mergaitei, kurios gyvenimą jie suluošino, turės sumokėti 30 tūkst. litų kompensaciją.

Už nepilnametės grupinį išžaginimą dviem nepilnamečiams skirtos palyginti švelnios bausmės – po 4 metus nelaisvės. Iki įsiteisės teismo nuosprendis, abu žagintojai palikti laisvėje.<br>N. Povilaitis
Už nepilnametės grupinį išžaginimą dviem nepilnamečiams skirtos palyginti švelnios bausmės – po 4 metus nelaisvės. Iki įsiteisės teismo nuosprendis, abu žagintojai palikti laisvėje.<br>N. Povilaitis
Daugiau nuotraukų (1)

Nerijus Povilaitis

May 29, 2013, 3:16 PM, atnaujinta Mar 6, 2018, 3:12 AM

Kauno apygardos teismas trečiadienį paskelbė nuosprendį trims mažametės mergaitės žagintojams – Kalvarijos savivaldybės gyventojui Pauliui Šatkui ir dviem pilnametystės dar nesulaukusiems jo draugams.

Visi trys jaunuoliai prieš teismą stojo už tai, kad 2011 metais veikdami grupėje net tris kartus žagino 13-metę mergaitę, su kuria mokėsi toje pačioje kaimo mokykloje.

Už nepilnametės išžaginimą dviem nepilnamečiams skirtos palyginti švelnios bausmės – po 4 metus nelaisvės. Iki įsiteisės teismo nuosprendis abu žagintojai palikti laisvėje. Vieninteliam pilnamečiui P. Šatkui teismas skyrė 3 metus ir 6 mėnesius nelaisvės, bausmės vykdymą atidedant 3 metams. Jam nurodyta 80 valandų nemokamai padirbėti sveikatos apsaugos įstaigose.

Skirdamas itin švelnias bausmes teismas atsižvelgė į tai, kad mažametę mergaitę žaginę vaikinai gailėjosi dėl savo poelgio, o P. Šatkus su mažamete lytiškai nesantykiavo, tik dalyvavo ją žaginant.

Mergaitę žagino ir filmavo

Toje pačioje mokykloje besimokiusi mažametė žagintojų auka tapo siekdama vieno iš nuteistųjų draugystės. Moksleivė rodė dėmesį vyresniam moksleiviui, o šis su draugais nusprendė ja pasinaudoti.

2011 metų sausį nepilnametis pakvietė dėmesį jam rodžiusią mažametę ateiti prie geležinkelio. Ten porelės jau laukė du vaikino draugai.

Mergaitei buvo pasakyta, kad ji privalo tenkinti vaikinukų lytinę aistrą. Baugindami auką du nepilnamečiai paeiliui mažametę išniekino. Įbauginta, kad niekam nesiskųstų, antraip ją grasinta sukompromituoti mokykloje, moksleivė tylėjo.

Tų pačių metų rugpjūtį mergaitė vėl tapo grupinio išžaginimo auka. Tą kartą ją trijulė pačiupo kaimo gatvėje, užlaužę rankas nunešė į namą, kurio bute tuo metu buvo tik 13-metis paauglys. Grasinimais ir fiziniu smurtu palaužę mažametės pasipriešinimą, jaunieji nusikaltėliai prievarta numovė kelnes bei kelnaites, ją paeiliui išžagino mažiausiai trys vaikinai.

Bylos duomenimis, paskutinį kartą mergaitė buvo išniekinta 2011 metų rugsėjo pradžioje prie geležinkelio bėgių. Atsivilioję mažametę, žagintojai ją išrengė. Moksleivė atsisakė tenkinti bendramokslių iškrypėlišką aistrą, tačiau jie ją palaužė grasinimais. Atėmę drabužius ir mobiliojo ryšio telefoną savo auką žagintojai baugino grasinimais palikti visiškai nuogą. Lytiškai santykiaudami su pasipriešinti negalėjusia, įbauginta moksleive paaugliai prievartos scenas filmuodavo ir fotografuodavo mobiliojo ryšio telefonais.

Kraupų nusikaltimą išdavė nufilmuotos sekso scenos

Mažametės mama lrytas.lt žurnalistui pasakojo, kad jos dukra buvo taip įbauginta, jog apie nuolat patiriamą seksualinį smurtą neprasitarė net artimiausiems žmonėms.

Moksleivė tylėjo net ir tada, kai žagintojai ją ėmė šantažuoti. Grasindami vaizdo įrašus bei nuotraukas, kuriose užfiksuotas jos žaginimas, išplatinti mokykloje, jie liepė iš namų vogti pinigus ir atiduoti jiems. Mergaitė grasinimams atsispyrė, iš vargingai gyvenančioje šeimoje, kurioje skaičiuojamas kiekvienas litas, tiesiog nebuvo ko vogti.

Nesulaukę pinigų žagintojai savo aukos ir toliau nepaliko ramybėje, ją persekiojo ir terorizavo. Palaužta mergaitė iš namų pavogė du mobiliojo ryšio telefonus ir atidavė skriaudėjams.

Tai, kad mažametė moksleivė tapo toje pačioje mokykloje besimokiusių ciniškų žagintojų auka, paaiškėjo tik tada, kai šie didžiuodamiesi savo poelgiais visiems bendramoksliams išplatino telefonais nufilmuotas prievartos scenas, kuriose užfiksuota, kaip jie paeiliui žagina savo auką.

„Kai draugės dukra man prasitarė apie mokykloje platinamus filmukus ir vieną jų parodė, nė kiek nedvejodami kreipėmės į policiją“, - pasakojo išniekintos mergaitės mama.

Suluošino visam gyvenimui

Lytinį smurtą patyrusi, mažiausiai tris kartus grupės žagintojų išniekinta mergaitė turėjo pakeisti mokymosi įstaigą. Net ir iškėlus baudžiamąją bylą ten pat mokęsi įtariamieji nevengė ir toliau tyčiotis iš savo aukos – visiems girdint ją žemino, viešai niekino, vadino prostitute.

Išniekintos mergaitės mama lrytas.lt žurnalistui sakė sieksianti, kad švelniomis bausmėmis atsipirkę žagintojai būtų nuteisti maksimalia nepilnamečiams bausme – laisvės atėmimu 10 metų. Moteris tvirtai sakė skųsianti šį teismo nuosprendį.

„Aišku, kad tikėjausi griežtesnių bausmių. Supraskite, vaikui visam gyvenimui padaryta žala. Mergaitė serga gilia depresija, o jie atsėdės pusę bausmės ir grįš į laisvę. Būtinai skųsiu šį nuosprendį“, - sakė aukos mama.

Baudžiamasis kodeksas už mažametės išžaginimą numato laisvės atėmimo bausmę nuo 5 iki 15 metų. Įstatymai reglamentuoja, kad griežčiausia nepilnamečiams skiriama bausmė negali būti didesnė nei 10 metų laisvės atėmimo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.