Savo bičiulį sužalojo, o triušį nugalabijo

Iš kalinimo įstaigos grįžęs 20-metis klaipėdietis laisve pasidžiaugė tik tris mėnesius. Jis vėl keliauja už grotų penkeriems metams už naujus „žygius”.

Daugiau nuotraukų (1)

Aušra Pilaitienė

2013-07-04 08:44, atnaujinta 2018-03-04 23:04

Šįmet kovo 2-osios pavakarę policija buvo iškviesta į Klaipėdoje, Kauno gatvėje, esantį daugiabutį. Pareigūnai laiptinėje ant grindų išvydo 37 metų Andrejų Pozlovičių. Jis buvo be sąmonės.

Paaiškėjo, kad kilus konfliktui bute vyrą žiauriai sumušė Mindaugas Pikturna – trenkė bičiulio galvą į sieną, o jam pargriuvus dar spardė, rašo „Lietuvos rytas".

Po to smurtautojas ištempė auką į laiptinę ir numetė. Tačiau jis ir tada nenusiramino – siautėjo su peiliu, grasino visus nužudyti ir papjauti. Išsigandusi M. Pikturnos draugė nubėgo pas kaimynę ir paprašė iškviesti policiją.

„Pripažįstu kaltę, sutinku su kaltinimais. Ką čia bepasakysi, viskas aišku. Peilį turėjau, bet nesakiau, kad nužudysiu kaimynę. Ir jos durų nespardžiau, tiktai gražiai pabeldžiau”, – Klaipėdos apylinkės teisme kalbėjo M. Pikturna.

Jis neneigė, kad po kelių dienų Taikos prospekte nusuko galvą savo draugės dekoratyviniam triušiui ir išsviedė jį per langą iš ketvirtojo aukšto. M.Pikturna aiškino, kad draugė kelias dienas ilgai negrįžo į namus, o jis nežinojo, kuo triušį šerti.

Teisme atrodė, kad 20-metis nelabai jaudinasi dėl to, kas nutiko. Jis laidė juokelius, šnekučiavosi su palaikyti atėjusiais draugužiais, klausinėjo draugės, kodėl ši išjungusi telefoną ir jis negalįs prisiskambinti.

„Labai gailiuosi, kaip čia galima nesigailėti. Keikiu save, kad vos išėjęs į laisvę vėl prisidirbau, – sakė paskutinį žodį gavęs M. Pikturna.

Trečiadienį už sunkų sveikatos sutrikdymą, viešosios tvarkos pažeidimą ir žiaurų elgesį su gyvūnais jam skirti 5 metai nelaisvės.

M. Pikturnos žiauriai sumuštas A. Pozlovičius negalėjo liudyti teisme. Jo net nepavyko apklausti – po sudėtingo gydymo ligoninėje dabar jis dienas leidžia slaugos namuose, nevaikšto ir beveik negali kalbėti.

Konflikto dieną jam nustatytas sunkus girtumas – 3,29 promilės alkoholio.

Kaltinamasis buvo šiek tiek blaivesnis – 2,19 promilės.

Už sužalotojo gydymą Valstybinei ligonių kasai M. Pikturna, anksčiau teistas už plėšimą ir vagystes, turės sumokėti beveik 42 tūkst. litų.

„Tu per visą gyvenimą tokios sumos neišmokėsi”, – mestelėjo šalia teisiamųjų suolo sėdėjusi M. Pikturnos draugė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.