Po A. Tumėno sukeltos avarijos kruvini policininkai vaitojo žolėje

„Važiavau 75 km per valandą greičiu, kai pro mane pralėkė juodos spalvos S klasės „Mercedes-Benz“ automobilis. Po keleto sekundžių išvydau pakilusius į orą automobilius“, – balandžio 28 dienos įvykius prisiminė liudytoja Svetlanos Proninos žento Arno Tumėno (27 m.) byloje, kurioje jis teisiamas už tai, kad Geležinio Vilko gatvėje sukėlė avariją ir sužalojo šešis žmones.

Liudytojai Svetlanos Proninos žento A. Tumėno (dešinėje) byloje prisiminė skaudžias birželio 28-osios avarijos akimirkas.<br>V. Valentinavičius
Liudytojai Svetlanos Proninos žento A. Tumėno (dešinėje) byloje prisiminė skaudžias birželio 28-osios avarijos akimirkas.<br>V. Valentinavičius
Daugiau nuotraukų (1)

Vytautas Valentinavičius

Jul 18, 2013, 5:07 PM, atnaujinta Mar 2, 2018, 10:33 PM

Iš daugelio kviestų liudytojų ketvirtadienį į teismą atvyko tik du, kurie teismui pasakojo apie A. Tumėno liūdnai pasibaigusius praėjusių metų nuotykius kelyje. Balandžio pabaigoje, nesumokėjęs už butelį tekilos vyras spruko iš kavinės Molėtų rajone, o grįžęs į Vilnių sukėlė avariją ir pasislėpė krūmuose.

„Važiavau automobiliu, kai pro šalį ištisinę juostą kirtęs S klasės „Mercedes-Benz“ automobilis pro mane pralėkė maždaug 130-150 km/val. greičiu. Visi automobiliai traukėsi į šalį. Galiausiai, po keleto kilometrų išvydau avariją ir žolėje aimanuojančius kruvinus policininkus“, – apie A. Tumėno sukeltą avariją pasakojo liudytojas Albertas.

Negalės vairuoti automobilio

A. Tumėnas teisiamas už tai, kad praėjusių metų balandžio 28-ąją, apie 18 valandą Vilniuje, Geležinio Vilko gatvėje sukėlė avariją ir sužalojo šešis žmones. Už tai, kad pabėgo iš avarijos vietos, A. Tumėnas jau nubaustas. Atskirai bylą dėl šio pažeidimo išnagrinėjęs teismas jam skyrė 3,5 tūkst. litų baudą ir atėmė teisę vairuoti ketveriems metams.

Apie pabėgimą iš avarijos buvo kalbama ir nagrinėjant baudžiamąją bylą. „Prisimenu šį vyrą. Jis pusnuogis išlindo iš krūmų ir prašė, kad leisčiau paskambinti mobiliuoju telefonu“, - teisme pasakojo avarijos dieną stadione su vaiku vaikščiojusi vilnietė Indrė Mickevičienė.

Pamačiusi, kad vyro ranka kruvina, o jis pats atrodo išsigandęs, moteris paklausė, kas jam nutiko. A. Tumėnas atsakė, jog miške buvo užpultas, bet atsisakė ir medikų, ir policijos pagalbos. „Net jei būčiau turėjusi telefoną, nebūčiau jam davusi. Jis atrodė įtartinai – išlindo iš krūmų, o kruviną ranką šluostėsi į baltas kelnes“, - prisiminė vilnietė.

Po poros dienų per tą patį parką eidama I. Mickevičienė pamatė ant medžio šakos kabančius baltus kruvinus marškinius. Pažiūrėjusi į etiketėje nurodytą marškinių dydį, vilnietė nusprendė, kad jie gali būti prieš kelias dienas sutikto keisto vyro. Apie šį radinį ji pranešė policijai.

Nesumokėjo už tekilą

Tuomet policijos pareigūnai jau žinojo, kas Geležinio Vilko gatvėje sukėlė avariją. Per ją nukentėjęs A. Tumėnas kreipėsi į medikus.

Kas Vilniuje nesuvaldė automobilio, iš karto suprato tą patį vakarą televizijos reportažą apie šią nelaimę pamatęs poilsiavietės „Dubingiai“ barmenas Justinas Venckus.

Šiuo automobiliu važinėjančiai kompanijai jis tą pačią dieną kvietė policiją. Molėtų rajone esančioje poilsiavietėje A. Tumėnas su trimis draugais praleido beveik visą dieną. Du šioje kompanijoje buvusius vietos gyventojus barmenas pažinojo.

J. Venckus prisiminė, kad A. Tumėnas atėjo užsakyti butelio tekilos. Nė karto nematytas klientas barmenui pasirodė jau išgėręs ir agresyvus. Negalėdamas atidaryti kavinės durų, jis perlipo per tvorelę ir pažėrė priekaištų barmenui.

Pastebėjęs, kad butelis ištuštėjo, barmenas ant jų stalo padėjo sąskaitą. Jie turėjo sumokėti 274 litus, tačiau skubiai susėdo į automobilį „Mercedes-Benz“ ir dideliu greičiu nuvažiavo. Barmenas paskambino poilsiavietės savininkams ir apie įvykį pranešė policijai. Tikėdamasis atgauti pinigus, J. Venckus paskambino šioje kompanijoje buvusiai merginai, vardu Undinė. Ji pažadėjo, jog draugai tikrai sumokės, bet vėliau pareiškė, jog jiems nebeprisiskambina.

Policija ieškinį atsiėmė

Netrukus J. Venckus išgirdo apie Vilniuje įvykusią avariją. Jis atpažino per televiziją parodytą sudaužytą automobilį „Mercedes-Benz“.

Grįžęs į Vilnių, A. Tumėnas dideliu greičiu lėkė Geležinio Vilko gatve ir rėžėsi į šalikelėje stovėjusį policijos automobilį. Šis nuo smūgio trenkėsi į kitą policijos pareigūnų sustabdytą mašiną.

Per avariją nukentėjo trys policijos pareigūnai ir trys kitu automobiliu važiavę žmonės. Vilniaus policijai už sudaužytą automobilį nuostolius atlygino draudimo bendrovė, todėl policija savo ieškinį atsiėmė. Už sudaužytą automobilį nuostoliai atlyginti ir bendrovei „Optika ir rega“.

Šį automobilį vairavusiam bendrovės vadovui Mindaugui Kukuraičiui draudimas kompensavo gydymo išlaidas bei sumokėjo už neįvykusią kelionę į Kanarų salas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.