Kelių gaidelį demaskavusiam šiauliečiui – policijos padėka

Į parduotuvę įsibrovusį vagį sulaikyti padėjęs ir už tai pavasarį Šiaulių policijos Angelo sargo skulptūrėle apdovanotas 27 Vytautas Buivydas penktadienį vėl sulaukė pareigūnų padėkos.

Daugiau nuotraukų (1)

Ričardas Vitkus

Jul 26, 2013, 2:12 PM, atnaujinta Mar 2, 2018, 2:20 PM

Girtą kelių gaidelį demaskavusiam ir sučiupti padėjusiam V. Buivydui buvo įteikta Šiaulių apskrities policijos viršininko padėka ir iš stiklo pagamintas suvenyrinis Šiaulių apskrities policijos ženklas.

Apdovanojimą atsiėmęs V. Buivydas sakė kitaip pasielgti negalėjęs: „Sėdęs vairuoti girtas žmogus kelia grėsmę aplinkiniams. Negali likti abejingu, juk nežinai, ar kada ir pats netapsi tokio vairuotojo auka“.

V. Buivydas pasižymėjo birželio 25-osios naktį. Šiaulietis sakė, kad Jonines šventusių jaunuolių kompanija daugiabučio namo, kuriame jis gyvena, kieme triukšmą kėlė jau iš vakaro.

Kai po vidurnakčio girtavusi kompanija po kiemą ėmė važinėti ir automobiliu, V. Buivydas apie tai telefonu pranešė policijai.

Kol pareigūnai atvažiavo į įvykio vietą, triukšmadariai susėdo į automobilį ir pajudėjo miesto link.

Supratęs, kad girtas vairuotojas gali padaryti žalos, V. Buivydas sėdo į savo automobilį ir ėmė sekti triukšmadarius.

Gavę informacijos, kur link važiuoja galimai girto vairuotojo vairuojamas automobilis, pareigūnai jį pasivijo ir sustabdė.

Įtarimai, kad mašiną vairavo girtas asmuo, pasitvirtino - 25-erių metų automobilio vairuotojui buvo nustatytas sunkus (3,11 prom.) girtumo laipsnis. Paaiškėjo, kad vairuotojas net neturėjo teisės vairuoti, o automobilis neturėjo techninės apžiūros talono ir nebuvo apdraustas. 

Ggirtą kelių gaidelį demaskavusiam V. Buivydui padėkojęs laikinai Šiaulių apskrities vyriausiojo policijos komisariato viršininko pareigas einantis Vincas Urbonavičius sakė, kad šis vaikinas turėtų tapti pavyzdžiu ir kitiems šiauliečiams.

„Jei būtų daugiau tokių neabejingų žmonių, butų saugiau ir gyventi“, - sakė V. Urbonavičius.

Šiaulių apskrities vyriausiojo policijos viršininko padėką gavęs V. Buivydas pilietiškai pasielgė jau ne pirmą kartą.

Šiemet balandžio 5-osios naktį V. Buivydas padėjo policijai sulaikyti į parduotuvę įsibrovusį vagį.

Persekioti parduotuvę apvogusį nusikaltėlį ėmęs šiaulietis nepabūgo grasinimų ir rizikuodamas gyvybe padėjo sulaikyti ilgapirštį.

Už šį poelgį V. Buivydas buvo apdovanotas policijos Angelo skulptūrėle.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.