Merginos atstumtas girtas boksininkas E.Petrauskas kavinėje sukėlė audrą

Poilsis Palangoje Londono olimpiadoje bronzos medalį iškovojusiam boksininkui Evaldui Petrauskui virto nemalonumais. Už viešosios tvarkos pažeidimą garsiam sportininkui pradėtas ikiteisminis tyrimas, rašo „Lietuvos rytas”.

Daugiau nuotraukų (1)

Alvydas Ziabkus

2013-08-22 19:47, atnaujinta 2018-03-01 19:18

21 metų šilutiškis E.Petrauskas Palangoje pasižymėjo naktį iš pirmadienio į antradienį.

Apie pusę trijų nakties jis su draugu neblaivus atėjo į J.Basanavičiaus gatvėje esančią kavinę „Kaukazietiški patiekalai”.

Išplūdo ir apipylė alumi

Kaip pasakojo kavinės darbuotojai, užsisakęs alaus sportininkas pradėjo kabinėtis prie visų tuo metu kavinėje buvusių merginų.

Vieną 18 metų kretingiškę olimpiados prizininkas įkyriai kvietė su juo pašokti, tačiau mergina atsisakė pasiūliusi jam pirma išsiblaivyti.

Toks merginos elgesys boksininkui nepatiko. Įsiutęs jis kretingiškę išvadino kale ir ėmė ją plūsti.

Raminti įsisiautėjusį lankytoją bandė kavinės barmenė ir pagrasino iškviesianti apsaugą.

Boksininką tai supykdė dar labiau.

„Agresyvus jaunuolis užsimojo ir merginai bei man norėjo smogti, tačiau jį sutramdė aplinkui buvę žmonės”, – apie tą naktį pasakojo barmenė.

Sumaištį sukėlęs E.Petrauskas išeidamas iš kavinės dar kartą išplūdo merginą ir barmenę ir iš rankoje turėto vienkartinio indo apipylė jas alumi.

Grūmėsi su apsaugininkais

Tuo metu kita kavinės darbuotoja nubėgo į netoli esančią kavinę „Laukinių vakarų salūnas” pakviesti apsaugos darbuotojų, kurie reikalui esant talkina kaimynams.

„Kaukazietiškų patiekalų” link skubantys apsaugininkai sportininką sulaikė jau gatvėje.

Anot barmenės, boksininkas jiems pasipriešino, kurį laiką tarp jų vyko grumtynės, tačiau atvykus policijos pareigūnams E.Petrauskas atvėso.

Boksininkas liks teistas

Kad kavinėje siautėjo garsus sportininkas ir olimpiados prizininkas, nuo jo nukentėjusios merginos sužinojo tik policijos komisariate.

Čia paaiškėjo, kad E.Petrauskas gerokai išgėręs.

Jam buvo nustatytas 2,51 promilės girtumas.

„Pradėjome ikiteisminį tyrimą dėl viešosios tvarkos pažeidimo. Jis viešojoje vietoje įžūliu elgesiu, grasinimais, patyčiomis demonstravo nepagarbą aplinkiniams ir sutrikdė visuomenės rimtį.

Už tai numatoma bauda, viešieji darbai, areštas arba laisvės atėmimas iki 2 metų.

E.Petrauskas gali susitaikyti su nukentėjusiąja ir išvengti atsakomybės, tačiau jau bus teistas”, – sakė Palangos policijos komisariato viršininkas Alvydas Katkauskas.

Skynė pergales bokso ringe

E.Petrausko žvaigždė ryškiausiai švietė pernai. Londono olimpinėse žaidynės jis iškovojo bronzos medalį (svorio kategorija iki 60 kg). Ketvirtfinalyje įveikė italą Domenico Valentino.

Už šį pasiekimą sportininkas buvo apdovanotas ordino „Už nuopelnus Lietuvai“ Karininko kryžiumi. Taip pat jam buvo įteikta „Lietuvininkų vilties“ premija, kuri yra skiriama labiausiai Šilutės vardą garsinantiems jaunuoliams. Iki pasirodymo olimpiadoje, E.Petrauskas skynė pergales jaunimo čempionatuose.

2010 metais Singapūro jaunimo olimpinėse žaidynėse jis iškovojo aukso medalį. Tais pačiais metais Baku jis pasipuošė sidabro medaliu pasaulio jaunimo bokso čempionate.

2009 metais iškovojo aukso medalį Ščecine vykusiose Europos jaunimo bokso čempionate.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: kodėl iškrėsta Darbo partijos būstinė?
Gyvai
Gyvai: komentarai apie Vilniuje kilusį gaisrą ir situacijos suvaldymą