Biržų banditai – tokie patys, kaip Panevėžio Tulpiniai

Biržuose banditai elgiasi, kaip nori, terorizuoja gyventojus, juos baugina, reketuoja, o policija nieko nedaro.

Daugiau nuotraukų (1)

Rasa Stundžienė

2013-08-27 19:12, atnaujinta 2018-03-01 17:22

Tai tiesiai šviesiai rėžė biržietis ūkininkas Romualdas Misevičius per antradienį įvykusį susitikimą Biržuose su policijos generalinio komisaro pavaduotoju Renatu Požėla, Panevėžio vyriausiojo policijos komisariato viršininku Rimantu Bobinu ir Biržų rajono policijos komisariato viršininku Eugenijumi Šopiu. Pareigūnų teiginiai, kad Biržai – ramus ir taikus miestas, buvo sumalti į miltus.

Ūkininkas R.Misevičius atvirai pareiškė, kad Biržuose tvarką daro ne policija, o nusikaltėlių gauja, turinti apie trisdešimt narių, savo iždą, rengianti vadinamąsias „strielkas“ ir netgi, kaip kadaise Panevėžio Tulpiniai, sodybą, kur netrukdomi renkasi. Vyriškis turi liūdnos patirties, kad prieš tokius banditus stoti – pavojinga.

Pasak ūkininko, kai jis du šios gaujos narius sučiupo savo žemėse brakonieriaujančius, prasidėjo jo bėdos. Trys iš penkių medžiotojų, mačiusių šį įvykį, vėliau pakeitė parodymus, ikiteisminis tyrimas brakonieriams buvo nutrauktas, o R.Misevičiaus šeimai prasidėjo nemalonumai.

„Mano žmona nebegali į Biržus atvažiuoti savo automobiliu. Jam nuolat subadomos padangos. Kai pastarąjį kartą padangos buvo subadytos prie kirpyklos ir žmonės pamatė tai padariusį vaikiną, išsiaiškinom jo pavardę, tačiau tai matę biržiečiai atsisakė liudyti, paaiškino, kad bijo susidorojimo“, – sakė ūkininkas.

Yra nukentėjęs ir jo sūnus, atvykęs į Biržuose vykusią mokyklos išleistuvių šventę. Jo automobilio padangos taip pat buvo subadytos.

Vien jis dėl nuolatinių išpuolių yra parašęs šešis pareiškimus, tačiau realios Biržų pareigūnų pagalbos nesulaukė, o banditai dar įžūliau jį puola. 

Jam dabar nuolat gadinama technika, javų laukuose prismaigstyta metalinių strypų, primėtyta sukarpytų akėčių gabalų, kad būtų sugadinta technika. Ir dabar vienas kombainas taip sugadintas stovi.

„Policija man sako, kad niekuo padėti negali. Tai jei taip darosi, tegul būdelę prie lauko pasistato ir saugo“, – piktinosi ūkininkas.

„Aš auginu keturis sūnus, nenoriu, kad jie taptų banditais“, – sakė žemdirbys. Jis teigia sužinojęs, kad per vadinamąją „strielką“ Biržų banditai tarėsi, jog jaunesnių jo vaikų nelies, tačiau vyresniuosius „užvers“, jei ūkininkas nesiliaus skundęsis policijai.

R.Požėla pažadėjo šiam ūkininkui pagalbą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.