Apie banditus prabilęs Biržų ūkininkas stojo į kovą su komentatoriais

Apie Biržų banditų terorą viešai prabilęs ūkininkas Romualdas Misevičiaus nusprendė stoti į kovą ir su internetiniais komentatoriais. „Ant manęs dabar pasipylė didžiulė šmeižto lavina, todėl pasisamdžiau advokatą ir nusprendžiau gintis“, – lrytas.lt sakė ūkininkas, neseniai dėl įžeidžiančių komentarų parašęs pareiškimą policijai.

Biržietis R.Misevičius nusprendė gintis nuo pasipylusio jį juodinančio šmeižto.<br>R.Stundžienės nuotr.
Biržietis R.Misevičius nusprendė gintis nuo pasipylusio jį juodinančio šmeižto.<br>R.Stundžienės nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Rasa Stundžienė

Sep 17, 2013, 11:02 AM, atnaujinta Feb 22, 2018, 3:19 AM

Į policiją dėl šmeižto R.Misevičius kreipėsi praėjusią savaitę. Pasak ūkininko, jis nebeapsikentė, kai prie straipsnių apie jį buvo prirašyta jį šmeižiančių komentarų. „Rašo, kad aš moterį sumušiau, kad per vestuves mano kaimo turizmo sodyboje svečius gąsdinau šaudydamas. Ar aš kvailas – negi savo klientus norėčiau atbaidyti?“, – piktinasi biržietis ūkininkas, Ločerių kaime turintis kaimo turizmo sodybą.

„Viešumas atsigręžė prieš mane patį“, – sako R.Misevičius. Jis įsitikinęs, kad visą šį šmeižtą organizuoja tie banditai, nuo kurių teroro jis kenčia jau maždaug pusmetį. „Bandoma parodyti, tarsi aš su kaimynais ūkininkais konfliktuoju ir dėmesį nuo banditų nukreipti“, – įsitikinęs biržietis. „Aš pats nuo tų ūkininkų esu nukentėjęs, dėl žemės užgrobimo teisme bylinėjuosi“, – sakė ūkininkas.

Nusprendęs, kad daugiau neleis savęs šmeižti, R.Misevičius pasisamdė advokatą ir prašė pareiškimą policijai, prašydamas nustatyti ir patraukti baudžiamojon atsakomybėn jį šmeižiančius asmenis.

R.Misevičius nepraranda vilties, kad bus nustatyti bei nubausti ir jo šeimos turtą jau maždaug pusmetį gadinantys nusikaltėliai. Ne kartą Biržuose buvo subadytos ūkininko žmonos, sūnaus automobilių padangos, o rugpjūtį pradėjus javapjūtę paaiškėjo, kad R.Misevičiaus laukuose prismaigstyta armatūros strypų, primėtyta supjaustytų akėčių gabalų, gadinančių brangią žemės ūkio techniką ir trukdančią darbą.

„Kūlimą jau beveik baigėm. Liko dar apie 300 hektarų grikių. Tai žiūrėjom – ir tuose laukuose armatūros privaryta. Ir greta žemės turintys kaimynai skundėsi, kad savo laukuose taip pat armatūros rado – tikriausiai sklypus sumaišė“, – lrytas.lt pasakojo R.Misevičius.

Vyriškis pasidžiaugė, kad Panevėžio apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnai ir prokurorai į vieną sujungė visas bylas dėl jų šeimos turto gadinimo, atnaujino kai kurių nutrauktų bylų tyrimą.

Biržų rajono policijos komisariato atstovė spaudai Zita Žalinkevičienė lrytas.lt patvirtino, kad rugsėjo 11 dieną buvo gautas R.Misevičiaus pareiškimas dėl įžeidžiančių komentarų elektroninėje erdvėje. Pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal Baudžiamojo kodekso 154 straipsnio 2 dalį („Šmeižtas“).

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.