Prieš garsųjį Biržų ūkininką R.Misevičių - dar vienas išpuolis

Prieš porą mėnesių viešai apie Biržuose siautėjančią nusikalstamą gaują, kuri jį terorizuoja, prabilęs biržietis ūkininkas Romualdas Misevičius vėl priverstas skaičiuoti nuostolius. Brangus jo ūkiui priklausantis kombainas buvo apgadintas, kai kuliant grikius užvažiavo ant lauke išmėtytų akėčių gabalų. Jau anksčiau nenustatyti piktadariai yra jo laukuose prismaigstę armatūros strypų, primėtę supjaustytų akėčių gabalų, ne kartą subadę Biržuose jo šeimos narių automobilių padangas.

Daugiau nuotraukų (1)

Rasa Stundžienė

Oct 12, 2013, 1:08 PM, atnaujinta Feb 21, 2018, 5:52 AM

Pastarąjį kartą modernus R.Misevičiaus kombainas „Claas Lexion 670“ buvo apgadintas spalio 9 dieną, kombainininkui kuliant grikius Lujanų kaimo laukuose. Užvažiavus ant supjaustytų akėčių gabalo, kombainas buvo apgadintas, teko nutraukti kūlimą. Nuostolį savininkas įvertino 200 Lt.

Tai ne pirmas atvejis, kai R.Misevičiaus laukuose nusikaltėliai palieka spąstus jo žemės ūkio technikai.

Nuo liepos mėnesio, kai kombainas išvažiavo kulti į šio ūkininko laukus javų ir kitų grūdinių kultūrų, paaiškėjo, kad sparčiai dirbti nepavyks. Paaiškėjo, kad daugelyje laukų tarp sužėlusių augalų buvo į žemę įkasta armatūros strypų ar išmėtyta supjaustytų akėčių gabalų. Nuolat buvo sugadinami kombaino dalgiai ar praduriamos jo padangos.

Kaip lrytas.lt pasakojo R.Misevičius, per patį darbymetį jam teko net mechanikų brigadą sudaryti, kad įsikūrę tiesiog šalia lauko, jie negaišdami laiko galėtų sutaisyti kombainą ir šis toliau kultų. „Neįsivaizduoju, iš kiek metalo supirktuvių reikėjo tiek laužo pririnkti, kiek mano laukuose paslėpta“, - stebėjosi ūkininkas.

R.Misevičiaus teigimu, banditų išpuoliai prieš jį tęsiasi jau nuo pavasario – ne kartą buvo supjaustytos jo žmonos bei sūnaus automobilių padangos, vėliau imta gadinti į laukus išvažiavusi žemės ūkio technika.

Biržietis ūkininkas teigia, kad nusikaltėlių taikiniu tapo, kai pačiupo kelis jų brakonieriaujančius savo žemėse ir pranešė apie tai aplinkosaugininkams. Tuomet ir prasidėjęs teroras.

Vyriškis sako iš vietos policijos pagalbos nesulaukęs, o biržiečiai įsibaiminę ir bijo liudyti, nors žino, kas gadina jo turtą. Viešai apie nusikaltėlių terorą R.Misevičius prabilo rugpjūčio pabaigoje, per susitikimą su Biržuose apsilankiusiu Generalinio komisaro pavaduotoju Renatu Požėla. Tuomet šis pažadėjo imtis priemonių, kad ūkininko skriaudikai būtų nustatyti.

Iš tiesų, netrukus į vieną buvo sujungti visi ikiteisminiai tyrimai dėl R.Misevičiaus turto gadinimo, juos ėmė tirti Panevėžio pareigūnai.

Tuo tarpu kai kurie R.Misevičiaus kaimynystėje ūkininkaujantys žmonės tvirtina, kad šiam ūkininkui gali kerštauti ne banditai, o nuo jo nukentėję biržiečiai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.