Po barnio automobilyje – mirtini smūgiai gatvėje

Radviliškio centre naktį į šeštadienį tragiškai pasibaigęs konfliktas, kurio auka tapo 26 metų J.K., užsimezgė ne gatvėje, o automobilyje, kuriuo šis vaikinas vėžinosi su savo pažįstamais.

Žiauriai sumuštą radviliškietį dar bandė gelbėti jo draugas, kuris pats savo automobiliu atvežė jį į ligoninę.<br>123rf asociatyvi nuotr.
Žiauriai sumuštą radviliškietį dar bandė gelbėti jo draugas, kuris pats savo automobiliu atvežė jį į ligoninę.<br>123rf asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Ričardas Vitkus

Oct 13, 2013, 3:24 PM, atnaujinta Feb 21, 2018, 5:22 AM

Dėl ko apie trečią valandą nakties J.K. apsipyko su vienu savo bendrakeleiviu, dar aiškinamasi. Vaikinams ėmus pyktis, vairuotojas sustojo, tačiau konfliktas nesiliovė, o jo dalyviai išlipę iš automobilio santykius pamėgino išsiaiškinti gatvėje.

Tuo metu pro šalį ėjo grupė jaunuolių, kurie įsikišo į šį konfliktą ir ėmė mušti vieną jo dalyvį – J.K.

Chuliganai J.K. talžė kumščiais ir spardė.

Žiauriai sumuštą radviliškietį dar bandė gelbėti jo draugas, kuris pats savo automobiliu „Opel Vecktra“ atvežė J.K. į ligoninę. Nors į netoliese esančią ligoninę nukentėjusysis buvo atvežtas netrukus, jo gyvybė užgeso vos patekus į priėmimo skyrių.

Tikslią J.K mirties priežastį nustatys ekspertai – spėjama, kad žiauriai sumuštas radviliškietis mirė nuo galvos ir kaklo traumų.

Nusikaltimą tirti pradėję pareigūnai netrukus sulaikė keturis neblaivius įtariamuosius.

Sulaikytam 21 metų E.L buvo nustatytas 0,74 promilių girtumas, 22 metų N.G. (0,81 promilės), 20 metų M.S. (0,15 promilės), o 17 metų M.S. (0,42 promilės).

Visi keturi sulaikytieji buvo uždaryti į areštinę, o vėlų šeštadienio vakarą už grotų pateko ir penktas įtariamasis – neseniai iš užsienio į Radviliškį grįžęs A.Z.

Buvo įtariama, kad vos prieš kelias dienas į namus grįžęs A.Z. gali bandyti pasprukti į užsienį. Šį įtariamąjį Radviliškio kriminalistai šeštadienį apie 21 valandą sučiupo besislapstantį viešbutyje.

Sekmadienį ikiteisminį tyrimą atliekantys pareigūnai kreipėsi į teismą prašydami leisti suimti tris sulaikytuosius.

Visus tris sulaikytuosius, kuriems buvo pareikšti įtarimai dėl nužudymo iš chuliganiškų paskatų, teismas leido suimti maksimaliam trijų mėnesių terminui.

Ar bus kreiptasi į teismą ir dėl likusių įtariamųjų suėmimo, paaiškės pirmadienį.

Už tyčinį nužudymą iš chuliganiškų gali būti baudžiama laisvės atėmimu nuo aštuonerių iki dvidešimties metų arba laisvės atėmimu iki gyvos galvos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.