Dvėseliena „pagardinta“ naminė paklausos nepraranda

Dėl naminės degtinės varymo jau iškeltos baudžiamosios bylos nuo šios veiklos niekaip neatbaido Raseinių rajono Zborčiznos kaimo gyventojų: 42 metų G.R. ir 53 metų A.Š.

Daugiau nuotraukų (1)

Ričardas Vitkus

Oct 15, 2013, 6:04 PM, atnaujinta Feb 21, 2018, 3:39 AM

Nors šie degtindariai naminės gamybai naudoja nugaišusius gyvūnus, norinčiųjų įsigyti dvėseliena „pagardintos“ naminės nestinga.

Spalio 13-ąją į Zborčiznos kaimą atvykę Šiaulių apskrities vyriausiojo policijos komisariato Ekonominių nusikaltimų tyrimo skyriaus pareigūnai vėl (jau trečią kartą per pastaruosius metus) aptiko naminės degtinės fabriką, kuriame svaigalai buvo gaminami antisanitarinėmis sąlygomis.

Į G.R. sodybą užsukę pareigūnai sodybos šeimininką ir jo pagalbininką A.Š. užklupo begaminančius naminę degtinę.

G.R., pamatęs pareigūnus, bandė sprukti, tačiau buvo pagautas ir paguldytas ant žemės. Demaskuotame fabrikėlyje pareigūnai aptiko 125 litrus jau išvarytos naminės degtinės.

Bandydamas sunaikinti įkalčius G.R. pastūmė pareigūnę ir pačiupęs indą su 70 litrų naminės, ją išpylė ant žemės. Pareigūnams įkalčius teko semte semti iš traktoriaus vėžės, kurioje liko telkšoti išpiltas skystis.

Apžiūrėję sodybos prieigas, pareigūnai įsitikino, kad naminės degtinės gaminimo receptas liko tas pats – čia rastoje talpoje plūduriavo pūvančios mėsos gabalai, netoliese mėtėsi ir nupjauta karvės galva.

Dvėselieną pogrindiniai degtindariai dėdavo į raugą tam, kad pagreitėtų jo paruošimo procesas.

Apie tokios „technologijos“ ypatumus Šiaulių ekonominės policijos pareigūnai sužinojo dar dar pernai, kai apsilankę tame pačiame Zborčiznos kaime rado veikiantį naminės degtinės fabriką ir apie pusę tonos jau išvaryti spėtos dvėseliena dvokiančios naminės degtinės.

Kodėl naminė dvokia dvėseliena, kriminalistai suprato radę statinę, kurioje plūduriavo pūvančios mėsos gabalai. Degtindariai bandė aiškinti, kad nudvėsusios karvės mėsa šeria šunis, tačiau tokios dvėselienos keturkojams įsiūlyti nebuvo įmanoma.

Paaiškėjo, kad nugaišę gyvūnai yra naudojami raugo paruošimo procesui pagreitinti.

Tąkart pareigūnai įtarimai dėl neteisėto namų gamybos stiprių alkoholinių gėrimų gaminimo ir aparato jiems gaminti laikymo pareiškė sodybos savininkui G.R., jo sugyventinei 35 metų L.P. ir talkininkui A.Š.

Nors pareigūnai pogrindinį fabriką sunaikino, jis netruko atgimti. Kai po poros mėnesių policininkai apsilankė Zborčiznos kaime, G.R. vienkiemyje vėl išvydo didžiulę varyklą.

Tąkart kriminalistai nusikaltimo vietoje užklupo A.Š. Per kratą buvo rasta apie pusę tonos išvežti jau paruoštos naminės degtinės.

Po šio pareigūnų apsilankymo A.Š atžvilgiu buvo pradėtas dar vienas ikiteisminis tyrimas dėl neteisėto namų gamybos stiprių alkoholinių gėrimų gaminimo.

Abi baudžiamąsias bylas policijos pareigūnai perdavė nagrinėti teismui, tačiau jo sprendimai degtindarių neišgąsdino – spalio 13-ąją abu vyrai vėl buvo užklupti bevarantys naminę degtinę.

Todėl G.R. ir A.Š. atžvilgiu pradėtas dar vienas ikiteisminis tyrimas dėl neteisėto namų gamybos stiprių alkoholinių gėrimų gaminimo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.