Garsiosios kalinės A.Bružaitės globėjai grasino būrėjai V.Budraitytei?

Nerimsta aistros dėl tragiškai išgarsėjusios vaikžudės Almos Bružaitės, kuri šiuo metu atlieka bausmę už dviejų sūnų nužudymą. Kuriant „Lietuvos ryto“ televizijos laidą „Nusikaltimas ir bausmė“ paaiškėjo, kad Almos globėjai Regina ir Juozas Dumbliauskai siekia bet kokia kaina įrodyti prielaidą, kad vaikus nužudė ne pati Alma, o kitas šeimos narys. Globėjai net pasiryžę sumokėti melo detektoriaus tyrimo išlaidas, kad įrodytų, jog Alma prisipažino įvykdžiusi nusikaltimą prisiimdama kito žmogaus kaltę.

A.Bružaitės istorijoje - nauji vingiai.<br>„Lietuvos ryto“ televizijos nuotr.
A.Bružaitės istorijoje - nauji vingiai.<br>„Lietuvos ryto“ televizijos nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Nov 4, 2013, 5:56 PM, atnaujinta Feb 20, 2018, 2:55 PM

„Ši byla išskirtinė tuo, kad nukeliavo į teismą ir buvo baigta taip ir nenustačius nusikaltimo motyvo. Matyt, dėl šios priežasties liko vietos interpretacijoms ir abejonėms, ar tikrai Alma Jonaitienė nužudė savo vaikus. Kaip pamatysite laidoje, vis atsiranda žmonių, po visų teismų sprendimų nenuleidžiančių rankų dėl versijos, kad Alma prisiėmė svetimą kaltę“, – sako laidos autorius Kristupas Krivickas.

Duodama interviu laidai „Nusikaltimas ir bausmė“ apie tai, kad išgydė nuo alkoholizmo buvusį Almos Bružaitės vyrą Virgilijų Jonaitį, garsi būrėja Vaiva Budraitytė prasitaria, kad sulaukė nemalonaus dėmesio iš Almos globėjos Reginos Dumbliauskienės. Globėja su vyru priekaištavo Vaivai ir jos vyrui už pagalbą Jonaičiui, primygtinai reikalavo patikėti jų versija – kad vaikus nužudė ne Alma.

„Jie mums grasino ir telefonu, ir net buvo atvažiavę,– pasakoja laidos kūrėjams Vaiva Budraitytė. – Almos Bružaitės globėjos Reginos manymu, dėl visų šios šeimos bėdų kalčiausias yra Virgilijus Jonaitis, jį reikėtų teisti, o ne gydyti nuo alkoholizmo. O du berniukus, jų manymu, nužudė vyresnioji sesuo.“

Globėja su vyru, pasak V.Budraitytės, bandė ją su Gaudentu ne tik įtikinti savo nusikaltimo versija, bet ir norėjo, kad juodu padėtų tą versiją skleisti. Beje, pati Alma Jonaitienė išsižadėjo draugystės su savo globėjais, visą laiką rėmusiais ją kalėjime ne tik morališkai, bet ir finansiškai, siekusiais teisme įrodyti jos nekaltumą.

„Aš apstulbau, sužinojęs, kad Almos Bružaitės globėja Regina susisiekė su Vaiva Budraityte ir bandė įtikinti savo keliama versija. Juk rodos, šioje visą šalį sukrėtusioje istorijoje jau viskas aišku: ir nusikaltimas įrodytas, ir nusikaltėlis prisipažino. Maža to, Alma pati atsisakė globėjų paramos. Pasirodo, klydau. Globėjai atkakliai laikosi savo versijos ir aistros tebeverda“, – prisipažįsta Kristupas Krivickas.

„Nusikaltimas ir bausmė“ – kriminalinės paslaptys su K. Krivicku pirmadienį 22 val. per „Lietuvos ryto“ televiziją.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.