Per išgertuves kilęs konfliktas baigėsi mirtinais smūgiais

Dėl sugėrovo nužudymo į teisiamųjų suolą sėdę šiauliečiai 32 metų Andrius Lankauskas ir 25 metų Nerijus Bagvila už grotų liks ilgam.

Daugiau nuotraukų (1)

Ričardas Vitkus

Nov 5, 2013, 4:18 PM, atnaujinta Feb 20, 2018, 2:16 PM

Antradienį nuosprendį paskelbęs Šiaulių apygardos teismas A.Lankauskui skyrė dešimt, o N.Bagvilai – vienuolika metų nelaisvės.

Savo aukos 42 metų Sauliaus G. artimiesiems žudikai privalės atlyginti 5855 litų turtinę ir 98 tūkstančių litų neturtinę žalą.

Kartu su A.Lankausku ir N.Bagvila į teisiamųjų suolą dėl nepranešimo apie sunkų nusikaltimą sėdęs 46 metų Alvydas Jokubaitis laisvės neprarado. Teismas šiam šiauliečiui skyrė 5200 litų baudą.

Tragiškai pasibaigusios išgertuvės Šiauliuose Aido gatvėje esančio namo bute, kuris priklauso A.Jokubaičiui, vyko 2012 sausio 4-ąją.

Nuo pietų girtavusi kompanija vakare ėmė kivirčytis. Pyktis pradėję A.Lankauskas su Sauliumi G. susistumdė, o po to kilo muštynės, per kurias gerokai vyresnis sugėrovas stipriai nukentėjo.

Į bute kilusias muštynes netruko įsivelti ir N.Bagvila.

Vėliau teismo medicinos ekspertai nustatė, kad Sauliui G. į įvairias kūno vietas buvo suduota ne mažiau 32 smūgių (iš jų net 19 smūgių į galvą).

Dėl patirtų sužalojimų Saulius G. mirė netrukus. Prieš pasišalindamas lauk A.Lankauskas iš užmušto sugėrovo piniginės pasiėmė 20 litų.

Informacijos, kad Aido gatvės bute yra lavonas, Šiaulių policijos pareigūnai gavo jau kitą dieną.

Nuvykę į nurodytą butą kriminalistai iš tikrųjų rado nebegyvą vyrą – kilimu pridengtas lavonas gulėjo virtuvėje.

Paaiškėjo, kad buto šeimininkas A.Jokubaitis slėpdamas nusikaltimą jau buvo spėjęs išplauti ir išvalyti kraujo dėmes bei svarstė, kaip atsikratyti kūnu.

Nusikaltimą tirti ėmę pareigūnai išsiaiškino, kas išvakarėse šiame bute girtavo.

Vieną šių išgertuvių dalyvį - A.Lankauską kriminalistai sulaikė jau kitą dieną. Kitas tragiškai pasibaigusių išgertuvių dalyvis – N.Bagvila policininkams įkliuvo dar po kelių dienų.

Prieš teismą stojęs A.Lankauskas kaltu prisipažino ir gailėjosi, kad nusikalto, o N.Bagvila kaltę neigė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.