„Nusikaltimas ir bausmė“ parodys lietuviškąją „Aštuonkojo“ versiją

Pirmadienį „Lietuvos ryto“ televizijos laidoje „Nusikaltimas ir bausmė“ bus parodyta antroji ciklo apie lietuvišką mafiją dalis „Mirtis mafijos bosui“. Bus prisiminti tie laikai, kai Lietuvos kriminogeninė padėtis buvo labai panaši į garsųjį italų serialą „Aštuonkojis“.

Niekur nerodyta B.Dekanidzės tardymo medžiaga.
Niekur nerodyta B.Dekanidzės tardymo medžiaga.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2013-11-18 07:54, atnaujinta 2018-02-20 07:50

Nusikalstamo pasaulio grupuotė „Vilniaus brigada“, kuriai vadovavo Borisas Dekanidzė, buvo apraizgiusi visą Lietuvą, o nuo banditų teroro kentėjo visi – nuo turgaus kioskų iki vyriausybės.

„Vilniaus brigados“ smogikų rankos suteptos ne vieno verslininko ir pačių nusikaltėlių krauju. Vis dėlto garsiausia istorija, padėjusi tašką sunaikinant šią grupuotę, buvo „Respublikos“ žurnalisto Vito Lingio, rašiusio apie „Vilniaus brigadą“, nužudymas.

Nors kriminalistai po žurnalisto mirties gan greit išsiaiškino, kad šios žmogžudystės užsakovas ir sumanytojas yra „Vilniaus brigados“ mafijos bosas Borisas Dekanidzė, jo parankiniai ilgai nenorėjo išduoti savo boso dėl paprastos priežasties – iš baimės. Juk B.Dekanidzė buvo galingiausias ir įtakingiausias visų laikų kriminalinis veikėjas. Jis net ir suimtas iki paskutinės minutės, kol jam buvo įvykdyta mirties bausmė, netikėjo, kad bus nubaustas.

Laidos žiūrovai pamatys unikalią medžiagą apie Vito Lingio bylos lūžio tašką. Bus parodyti unikalūs kadrai iš Boriso Dekanidzės apklausos ir V.Lingio žudikų Viačeslavo Slavickio bei Igorio Achremovo prisipažinimų įvykdžius nusikaltimą.

Prieš dvidešimt metų filmuotoje medžiagoje matyti, kaip ramiai reaguoja apklausiamas B. Dekanidzė, nebyliai rodydamas savo galią ir nebaudžiamumą. O štai Igoris Achremovas bijojo prisipažinti įvykdęs nusikaltimą.

„Aš negaliu kalbėti, nes bijau dėl savo ir jūsų gyvybių, todėl nekalbėsiu“, – pasakė tuomet V.Lingio žudikas. Vis dėlto po pusės metų, supratęs, kad mirties bausmės gali išvengti tik įduodamas bosą, I.Achremovas ryžosi atskleisti nusikaltimą ir bendradarbiauti su tyrėjais.

Unikalūs kadrai iš paskutinių lietuviškos mafijos vadeivos B.Dekanidzės dienų ir sukrečiantys V. Lingio žudikų prisipažinimai – pirmadienį 22 val. per „Lietuvos ryto“ televiziją.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.