Pirkėjus viliojo ryklio nasrais

Kauno regiono aplinkos apsaugos departamento Gyvosios gamtos apsaugos inspekcijos pareigūnai šiuo metu narplioja detektyvą primenančią galimai neteisėtos prekybos ryklio nasrais istoriją.

Aplinkos apsaugos agentūra skirs ekspertą ryklio rūšiai nustatyti.<br>Aplinkos ministerijos nuotr.
Aplinkos apsaugos agentūra skirs ekspertą ryklio rūšiai nustatyti.<br>Aplinkos ministerijos nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2013-11-19 10:05, atnaujinta 2018-02-20 07:12

Ji prasidėjo spalio pabaigoje, kai aplinkosaugininkai vienoje iš internetinės prekybos svetainių aptiko skelbimą su siūlymu pirkti ryklio nasrus. Kadangi prekiauti laukinių gyvūnų dalimis galima tik turint atitinkamus dokumentus, pareigūnai nutarė patikrinti, ar ryklio nasrų pardavėjas juos turi.

Inspektoriai paskambino skelbime nurodytu telefonu ir, prisistatę pirkėjais, sutarė su pardavėju susitikti. Tačiau vyras į sutartą vietą neatvyko.

Ryklio nasrų pardavėjas nepasirodė ir po antrojo susitarimo susitikti. Tik po geros savaitės susitikimas pagaliau įvyko „Akropolio“ prekybos centre.

Susitarę dėl kainos, prieš paduodami pinigus, aplinkosaugininkai pardavėjui prisistatė. Jis, supratęs gresiančią atsakomybę, spruko į minią, palikęs ryklio nasrus. Tikimasi, kad pardavėjo asmenybę padės nustatyti vaizdo įrašai.

Aplinkos apsaugos agentūra skirs ekspertą ryklio rūšiai nustatyti. Eksperto išvada reikalinga sprendžiant pardavėjo administracinės atsakomybės ir ryklio nasrų konfiskavimo klausimus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.