Bare šaudęs kaunietis puikiai žino kulkų skonį

Lošimo namuose „Nautilus“ visą apkabą automatinio ginklo „Uzi“ šovinių iššaudęs 37 metų Aurimas Petraitis, pravarde Batonas, daugiau kaip prieš dešimtmetį pats buvo tapęs užpuoliko taikiniu ir vos išsigelbėjo nuo mirties, rašo „Lietuvos rytas“.

Daugiau nuotraukų (1)

Arūnas Karaliūnas

2013-12-02 07:25, atnaujinta 2018-02-20 01:14

„Nieko neprisimenu“, – tokį A.Petraičio atsakymą į daugelį klausimų apie lapkričio 22-ąją įvykdytą išpuolį lošimo namuose dažniausiai išgirsta tyrėjai.

Su Kauno nusikalstamo pasaulio atstovais siejamas A.Petraitis tos dienos vakarą įžengė į patalpų vidų rankoje laikydamas pistoletą-kulkosvaidį „Uzi“ ir pradėjo padrikai šaudyti.

Dauguma kulkų smigo į lubas, o išsigandę žmonės slėpėsi po stalais, krito ant grindų. Net kriminalistai stebėjosi, kad šio baisaus incidento metu niekas nenukentėjo.

Įkaušus traukia nuotykiai

Paleidęs apie 30 šūvių Batonas užsivertė butelį viskio, gurkštelėjo gėrimo ir užsidengęs veidą rankomis pradėjo kūkčioti. Vėliau paaiškėjo, kad kaunietis maždaug tris savaites be paliovos girtavo ir turbūt jau nesuprato, ką daro.

Pareigūnai sulaikytajam nustatė 1,7 promilės girtumą, o teismas leido suimti mėnesiui.

A.Petraičiui pareikšti sunkūs įtarimai – pasikėsinimas visuotinai pavojingu būdu nužudyti du ar daugiau žmonių.

Batoną pažįstantys žmonės tvirtina, kad būdamas blaivus jis elgiasi labai ramiai, tačiau pavartojęs svaigalų smarkiai pasikeičia. Įkaušęs vyriškis nuolat įsivelia į muštynes: kartais tampa nugalėtoju, o kartais pats gydosi žaizdas.

Žudikas tykojo prie namų

2002-ųjų lapkritį su jaunąja Žaliakalnio nusikaltėlių karta siejamas A.Petraitis pats vos nežuvo nuo užpuoliko kulkų. Nusikaltėlis jo tykojo Ryšių gatvėje, kai netoliese esančioje aikštelėje palikęs automobilį „Volkswagen Golf“ Batonas artinosi prie namų.

A.Petraičiui žingsniuojant iš nugaros pasigirdo šūviai, tačiau pirmieji bandymai jį nušauti nebuvo sėkmingi. Pajutęs pavojų kaunietis ėmė bėgti, krito ant žemės, vertėsi kūlvirsčia.

Vis dėlto dvi kulkos jį kliudė, o Kauno klinikų medikams prireikė nemažai pastangų išimti ties kryžkauliu įstrigusį švino gabalėlį. Kaunietis išsigelbėjo pasiekęs namų laiptinę, kur jį rado žmona.

Nesisekė surinkti įrodymų

Maždaug prieš penkiolika metų A.Petraitis į policijos akiratį buvo pakliuvęs dėl tarpininkavimo išperkant automobilį, chuliganizmo, narkotinių medžiagų.

2000-aisiais sulaikomas Batonas paspruko nuo pareigūnų ir buvo surastas tik po kelių mėnesių Vilniuje.

Tąkart kaunietis buvo įtariamasis vilkiko vagystės byloje, tačiau, kaip ir kitais atvejais, įrodymų nuteisti jį neužteko – lig šiol teistumas negadino biografijos.

Po šaudynių lošimo namuose teistumo turbūt bus sunku išvengti. Baudžiamoji atsakomybė gresia vien už „Uzi“ laikymą. Kaunietis atkakliai nesako, kokiomis aplinkybėmis įsigijo šį galingą ir pavojingą ginklą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.