Šeimininkę subadžiusiam įnamiui - 12 metų nelaisvės

Be pastogės likusį Adomą Šakalį už pagalbą ūkyje beveik prieš du dešimtmečius priėmė gyventi jauna šeima, tačiau įkaušęs vyriškis pagalbos ranką ištiesusiai moteriai atsidėkojo 27 peilio dūriais į kaklą.

Daugiau nuotraukų (1)

Arūnas Karaliūnas

Dec 3, 2013, 9:50 AM, atnaujinta Feb 20, 2018, 12:40 AM

Už šį nusikaltimą Kauno apygardos teismas 65 metų A.Šakaliui skyrė 12 metų 6 mėnesių laisvės atėmimo bausmę. Jis pripažintas kaltu pernai birželio 29—ąją nužudęs Batėgalos kaimo (Jonavos r.) gyventoją 41 metų Eriką Lukoševičienę. Jos artimiesiems vyriškis privalės atlyginti 97 tūkst. litų neturtinės žalos.

Teisiamasis kaltės neneigė ir net sutiktų atlyginti neturtinę žalą, jeigu tik turėtų pinigų.

„Neturiu nei cento. Visas mano turtas — drabužiai", — prisipažino anksčiau neteistas vyriškis. Reikėjo pagalbininko sodyboje

Šlienavoje (Kauno r.) esančioje Lukoševičių sodyboje A.Šakalys apsigyveno maždaug 1995—1996 metais, mat šeimininkams reikėjo nesudėtingus darbus galinčio atlikti žmogaus.

Šeima porą kartų keitė gyvenamąją vietą, kol apsigyveno Batėgaloje. Įnamis atsikraustė kartu su jais ir įsikūrė atskirame būste.

E.Lukoševičienė nepraleisdavo progos svaigintis alkoholiu, todėl likus maždaug pusmečiui iki nelaimės jos sutuoktinis Arūnas Lukoševičius nusprendė kurį laiką gyventi atskirai. Vyriškis vis tik dažnai aplankydavo žmoną, atveždavo maisto produktų.

A.Šakalys tikino tuo metu buvęs ne tik pagalbininkas, bet ir E.Lukoševičienės sugyventinis. Ikiteisminio tyrimo metu jis net kalbėjo apie intymius santykius.

Blaivus varguolis buvo darbštus ir paslaugus, tačiau apsvaigęs elgdavosi agresyviai. Kartą be jokios aiškios priežasties peiliu dūrė A.Lukoševičiui į pilvą ir nesunkiai jį sužalojo.

Pranešė prastą naujieną

Pernai birželio 29—osios rytą A.Šakalys išskleidė kupetose sukrautą šieną, kad jis geriau išdžiūtų. E.Lukoševičienė šūktelėjo vyriškiui, kad šis nueitų į parduotuvę parnešti alaus. A.Šakalys įvykdė paliepimą ir parnešė 3 litrus „Nemuniečių" alaus, kurį jiedu išgėrė. Vėliau teko eiti į parduotuvę dar papildyti alaus atsargų.

Besikalbant šeimininkė esą prasitarė susiradusi kitą vyrą, todėl sodyboje nebebus vietos nei A.Šakaliui, nei sutuoktiniui.

Teisiamasis prisipažino išvadinęs moterį paleistuve ir už tai gavęs antausį. Tuomet jis pačiupo peilį ir smogė jai į kaklą. Nors ekspertai nustatė, kad smogta mažiausiai 27 kartus, A.Šakalys su tuo nesutinka.

Ikiteisminio tyrimo metu jis kalbėjo, kad smogus peiliu E.Lukoševičienė susmuko, o tuomet smogė dar kartą, kad nukentėjusioji nesikankintų.

Išgėrė alų ir ramiai užmigo

A.Šakalys išgėrė dar porą litrų alaus ir užmigo. Kitame kambaryje tuo metu buvo E.Lukoševičienės anūkė, kuri kartu su močiute ir mama kitą dieną ketino švęsti trečiąjį gimtadienį.

"Jeigu užmigau, turbūt tikrai buvau girtas. Nubudau policijos areštinėje", — prisipažino teisiamasis. Iškart po įvykio jam buvo nustatytas vidutinis (2,08 promilės) girtumas.

E.Lukoševičienė įvykio metu taip pat buvo girta.

Atskirai gyvenusi E.Lukoševičienės dukra ilgai negalėjo prisiskambinti motinai ir nerimavo tiek dėl jos, tiek dėl savo mažametės dukters.

Ji paprašė draugą nuvažiuoti į E.Lukoševičienės namus. Šis ir aptiko moterį dideliame kraujo klane. Medikai jai jau negalėjo padėti, o policijos pareigūnai pažadino įmigusį įtariamąjį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.