Sudegintos dembaviškės budeliams skyrė psichiatrines ekspertizes

Nepilnametės dembaviškės išprievartavimu ir sudeginimu automobilyje netoli Panevėžio kaltinami 33 metų Julius Jakubaitis ir 22 metų Deividas Antanaitis toliau lieka už grotų. Antradienį Panevėžio miesto apylinkės teisme jiems dar trims mėnesiams pratęstas suėmimo terminas. Artimiausiu metu šie protu nesuvokiamu nusikaltimu įtariami panevėžiečiai bus išvežti į Uteną – teismas jiems skyrė stacionarią psichiatrinę ekspertizę.

Daugiau nuotraukų (1)

Rasa Stundžienė

Dec 17, 2013, 2:49 PM, atnaujinta Feb 19, 2018, 7:06 PM

Į teismą nevežė

J.Jakubaitis ir D.Antanaitis dėl kardomosios priemonės termino pratęsimo į teismą nebuvo atvežti. To nepageidavo ikiteisminio tyrimo teisėja, motyvuodama, kad kardomojo suėmimo pagrindai nepasikeitę, todėl suimtųjų dalyvavimas nėra reikalingas.

Panevėžietis J.Jakubaitis ir Krekenavoje gyvenantis D.Antanaitis dar mažiausiai iki kovo pabaigos liks suimti – teismas abiems pratęsė suėmimo terminą maksimaliam 3 mėnesių laikotarpiui. Taip pat teismo sprendimu abu įtariamieji artimiausiu laiku bus išgabenti į Valstybinės teismo psichiatrijos tarnybos Utenos ekspertinį skyrių, kur jiems bus atliktos stacionarios teismo psichiatrijos ekspertizės.

Už grotų priaugo svorio

Neoficialiais duomenimis, nepilnametės išprievartavimu ir tyčiniu nužudymu sunkinančiomis aplinkybėmis kaltinami J.Jakubaitis ir D.Antanaitis iki šiol kaltę verčia vienas kitam.

Atrodo, kad gyvenimas už grotų jiems nėra toks jau blogas. Pavyzdžiui J.Jakubaitis, jį mačiusių žmonių teigimu, netgi priaugęs svorio. Galbūt taip įvyko dėl to, kad laisvėje vartojęs narkotikus panevėžietis dabar jų nebegauna.

Kada didžiulį visuomenės atgarsį sukėlusi dembaviškės nužudymo byla bus perduota į teismą – neaišku. Ikiteisminis tyrimas dar tebevyksta, yra paskirta daugybė kompleksinių ekspertizių, kurių išvadų tenka ilgokai laukti.

Gali būti, kad iki to laiko J.Jakubaitis teisiamųjų suole atsidurs dėl smurto artimoje aplinkoje. Šių metų rugsėjo pradžioje namuose kilusio konflikto metu jis žiauriai sumušė savo žmoną – jaunai moteriai nuo smūgių net lūžo nosis.

Pagalbos šaukėsi, bet nesulaukė

Iki šiol J.Jakubaitis jau teistas 5 kartus už vagystes bei nusikaltimus, susijusius su narkotinėmis medžiagomis, D.Antanaitis už viešosios tvarkos pažeidimus teistas 4 kartus.

Abu jie įtariami rugsėjo 21-osios rytą Panevėžyje, Aukštaičių gatvės autobusų stotelėje į automobilį įsisodinę 17-metę iš Dembavos kaimo.

Išprievartauta ir vežama automobilio bagažinėje nepilnametė sugebėjo paskambinti į Bendrąjį pagalbos centrą (BPC), tačiau pagalbos nesulaukė – jos buvimo vieta nebuvo nustatyta. Iš viso mergina su BPC darbuotojais ir policijos pareigūnais kalbėjosi 3 kartus – nurodė, kad yra vežama žalios spalvos automobiliu „Volkswagen Passat“, kad pagrobėjai ketina ją nuskandinti. Ieškoti šio automobilio buvo pasiųsti visi tuo metu budėję Panevėžio policijos ekipažai, tačiau paieškos buvo nesėkmingos.

Praeiviai tą patį rytą miškelyje netoli Keravos kaimo ant keliuko pastebėjo rūkstantį automobilį. Ugniagesiams jį užgesinus paaiškėjo kraupi tiesa – sudegusio automobilio bagažinėje rasti apanglėję merginos palaikai.

Tos pačios rugsėjo 21-osios popietę laukuose netoli Panevėžio, skirtingose vietose policijos pareigūnai sulaikė abu įtariamuosius – J.Jakubaitį ir D.Antanaitį. Nors abu jie patvirtino iki paryčių važinėję po miestą, įsisodinę į automobilį autobusų stotelėje pastebėtą merginą, tačiau nė vienas neprisipažįsta, kad padegė „Volkswagen Passat“, kurio bagažinėje ją buvo įkalinę.

Abiems įtariamiesiems pareikšti kaltinimai dėl nepilnametės išžaginimo ir nužudymo sunkinančiomis aplinkybėmis – slepiant kitą nusikaltimą. Už tai gresia įkalinimas iki gyvos galvos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.