Klastotės M.Gelažniko parduotuvėje buvo tik puošmena?

Už prekybą klastotėmis prieš teismą stojęs verslininkas Marius Gelažnikas suka uodegą – pareiškė, kad yra teisiamas dėl svetimų daiktų.

Teisiamasis M.Gelažnikas vakar atskleidė savo gynybos versiją.<br>V.Balkūno nuotr.
Teisiamasis M.Gelažnikas vakar atskleidė savo gynybos versiją.<br>V.Balkūno nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jan 25, 2014, 10:33 AM, atnaujinta Feb 17, 2018, 3:07 AM

„Tie daiktai niekada nebuvo įmonės nuosavybė, jie nepriklausė įmonei, tai fizinių asmenų daiktai“, – penktadienį Vilniaus miesto apylinkės teisme aiškino M.Gelažnikas, kurio parduotuvėje ekspertai rado 28 klastotes, rašo dienraštis „Lietuvos rytas“.

Verslininkas teigė, kad šie daiktai priklausė jo darbuotojams.

Tai persirengti atsinešti drabužiai, taip pat rūbai, paimti iš valyklos, vitrinoms puošti naudojami daiktai.

„Jie niekada nebuvo laikomi prekėmis, jie nebuvo pardavinėjami“, – piktinosi verslininkas, kuris, bylos duomenimis, šiuo metu yra bedarbis.

Pasak M.Gelažniko, visi kiti jo parduotuvėje 2011 metų vasario 21 dieną per kratą paimti daiktai buvo jam sugrąžinti 2013 metų vasarą: „Tai yra originalūs daiktai su kilmės dokumentais iš Italijos.“

Vakar pradėti nagrinėti bylos iš esmės teismui nepavyko, nes M.Gelažnikas ir jo advokatas Rimantas Simaitis teismą užvertė prašymais ir nušalinimais.

Jie pareikalavo nušalinti M.Gelažniko likviduojamai bendrovei „Amanto“ atstovaujančią advokatę Daivą Dereškevičienę, kurią į bylą paskyrė ikiteisminį tyrimą atlikę pareigūnai. Po to užsimota iš proceso pašalinti prokurorę Laurą Golubkienę.

Tiek viena, tiek kita M.Gelažnikas pareiškė nepasitikintis.

Verslininkas teigė, jog D.Dereškevičienės jis nesamdė, be to, nesutinka, kad jo bendrovei būtų pareikšti kaltinimai kaip juridiniam asmeniui. O L.Golubkienė buvo apkaltinta šališkumu.

M.Gelažniko advokatas taip pat prašė grąžinti bylą į prokuratūrą. R.Simaičiui neįtiko kaltinamasis aktas.

Esą jame yra esminių trūkumų, kurie užkerta teisę į gynybą.

Advokatas aiškino, kad dauguma prekių buvo rasta rūsyje, todėl neaišku, kodėl teigiama, kad M.Gelažnikas jas ketino pardavinėti.

Visi skundai buvo atmesti.

M.Gelažnikui pateikti kaltinimai dėl neteisėto įmonės prekių ženklo naudojimo, o jo bendrovei „Amanto“ – dėl bendrininkavimo naudojant šias prekes.

Teigiama, kad savo parduotuvėje „Class Roberto Cavalli“ Vilniaus centre verslininkas apie 5 metus prekiavo klastotėmis, taip garsioms firmoms padarydamas apie 28 tūkst. litų žalą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.