Įžeidusį tik mušė, o nekaltą – užmušė

Užvenčio (Kelmės r.) gyventojas 29 metų Viktoras Graževičius visą jaunystę praleis už grotų. Teismas jam už nužudymą skyrė 13 metų nelaisvės.

Daugiau nuotraukų (1)

Gintaras Šiuparys

2014-01-27 16:22, atnaujinta 2018-02-17 01:23

Anksčiau už viešosios tvarkos pažeidimą ir sunkų kūno sužalojimą teistą užventiškį V.Graževičių įklampino besaikis girtavimas.

Praėjusių metų kovo 14-ąją jis su bičiuliais gėrė nuo pat ankstaus ryto. Vėliau V.Graževičius pareigūnams sakė, kad tądien išgėrė 4 litrus alaus ir 3 butelius vyno.

Įkaušęs vyriškis su bičiuliu nulingavo į vieną butą P.Višinskio gatvėje. Jame rasti du girti gulintys vyriškiai.

V.Graževičius ėmė talžyti lovoje gulėjusį 48 metų Česlovą V., nes nepatiko girto vyriškio murmėjimas. Kumščiais talžoma ir spardoma auka pasipriešinti negalėjo – vėliau paaiškėjo, kad šis užventiškis buvo smarkiai apgirtęs.

Ekspertai paskaičiavo, kad užpultajam buvo suduota ne mažiau 17 smūgių. Iš jų mirtini buvo du, nuo kurių plyšo plautis ir kepenys. Česlovas V. mirė nuo ūmaus vidinio kraujavimo.

Nuo įniršusio V.Graževičiaus kliuvo ir bute buvusiam 49 metų Valdui J. Pastarasis bandė ginti užpultą sugėrovą, pavadino smurtautoją „gaidžiu“ ir „kaliemčiku“. Tiesa, šis užventiškis nukentėjo nesmarkiai.

Iškart sulaikytas V.Graževičius kaltę pripažino iš dalies. Tiesa, vėliau jis bandė keisti parodymus, kratėsi atsakomybės už mirtinus smūgius. Augalotas vyriškis tikino, kad nėra fiziškai pajėgus suduoti tokių smūgių.

V.Graževičius atsisakė vykti į nusikaltimo vietą parodymams patikslinti, nes jam būtų gėda prieš pažįstamus. Užventiškis tikino taip norintis apsaugoti ir netoliese dirbančią motiną, kuri „gali susigraudinti“.

Į teismą atvesdintas teisiamasis bandė slėpti veidą po užmaukšlinta kepure. Teisėjai skaitant nuosprendį V.Graževičius nervingai kramtė lūpas, o išgirdęs, kad įkalintas bus 13 metų, neteko amo.

Be to, žudikui teks užmušto vyriškio dukteriai atlyginti turtinę ir neturtinę žalą. Ją teismas įvertino per 78 tūkstančius litų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.