Kūno kultūros mokytojo nužudymo byloje - išpažintis

Būtinoji gintis ar tyčinis nužudymas – į šį klausimą turės atsakyti Kauno apygardos teismas, kuriam perduota 48 metų Žanetos Gvazdinskienės byla. Prokurorai kaunietę kaltina tyčia nužudžius sutuoktinį.

Ž.Gvazdinskienė jau senokai kentė vyro smurtą, šeimoje nuolat kildavo konfliktų.<br>V.Balkūno asociatyvi nuotrauka
Ž.Gvazdinskienė jau senokai kentė vyro smurtą, šeimoje nuolat kildavo konfliktų.<br>V.Balkūno asociatyvi nuotrauka
Daugiau nuotraukų (1)

Arūnas Karaliūnas

Feb 13, 2014, 7:00 AM, atnaujinta Feb 16, 2018, 9:47 AM

Kauno „Žiburio“ pagrindinėje mokykloje kūno kultūros mokytoju dirbęs 52 metų Raimundas Gvazdinskas nuo dūrio peiliu į krūtinę mirė pernai rugsėjo 28-osios vakarą. Apie tai rašo dienraštis „Lietuvos rytas“.

Ž.Gvazdinskienė iš pradžių atkakliai neigė nužudžiusi sutuoktinį ir tikino, kad jis į namus Jūžintų gatvėje grįžo jau sunkiai sužalotas.

Tačiau iškart suabejota, ar tokios būklės žmogus galėjo nueiti didelį atstumą.

Vėliau kriminalistų sulaikyta moteris pakeitė parodymus ir visas įvykio aplinkybes per naktį išdėstė ant popieriaus lapo, kurį rytą įteikė nusikaltimo aplinkybes tiriantiems policijos pareigūnams.

Prokurorai net neprašė teismo leidimo suimti įtariamąją, ji tebedirba vienoje Kauno bendrovėje. Vis dėlto įvertinus visas bylos tyrimo metu nustatytas aplinkybes nuspręsta kaltinimų Ž.Gvazdinskienei nekeisti ir patikėti lemiamą žodį tarti teismui.

Kaunietė neneigė smogusi įkaušusiam sutuoktiniui, mat jis ją užpuolė.

Byloje surinkta duomenų, kad Ž.Gvazdinskienė jau senokai kentė vyro smurtą, šeimoje nuolat kildavo konfliktų.

Įtariamoji pasakojo, kad vyro užpulta sugriebė ant stalo gulintį kažkokį įrankį ir mėgino juo apsiginti. Vienintelis smūgis buvo mirtinas.

Dėl konflikto sutuoktinių namuose abejonių nekyla, bet tiksliai nežinoma, ar moters gyvybei išties buvo kilęs pavojus, mat sužalojimų ant jos kūno ekspertai neaptiko.

Tuo metu, kai įvyko tragedija, namuose buvo abu sutuoktinių vaikai – 26 metų duktė ir 13 metų sūnus.

Tačiau jie negalėjo suteikti vertingų žinių apie nelaimę. Abu sėdėjo kitame kambaryje ir pernelyg nekreipė dėmesio į tėvų kivirčą – tai nebuvo išskirtinis įvykis.

R.Gvazdinskas „Žiburio“ pagrindinėje mokykloje dirbo beveik du dešimtmečius ir priekaištų dėl darbo vadovybė jam neturėjo.

Vyriškis domėjosi futbolu, anksčiau žaidė Kauno „Atleto“, „Inkaro“, „Kelininko“ komandose, kelerius metus treniravo vaikus klube „Kaunas“.

Treniruotes lankė ir mokytojo sūnus.

Anot šeimą pažinojusių žmonių, dažniausiai konfliktai kildavo dėl vyriškio pomėgio kilnoti taurelę, tačiau Ž.Gvazdinskienė dėl patiriamo smurto policijai niekada nesiskundė.

R.Gvazdinsko kolegos apie rūpesčius namuose taip pat nežinojo, o pats pedagogas apie tai vengdavo kalbėti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.