Biržų rajone vienišą senutę aplankė plėšikas

Gražia gamta garsėjantį nedidelį Kirkilų kaimą (Biržų r.) sukrėtė žinia apie įžūlų plėšiką. Į kaimo pakraštyje gyvenančios garbaus amžiaus vienišos senutės namus jis įsibrovė dar net nesutemus.

Daugiau nuotraukų (1)

Rasa Stundžienė

Feb 20, 2014, 9:06 AM, atnaujinta Feb 16, 2018, 2:47 AM

Šiek tiek nuošaliau nuo kaimynų krūmais apaugusioje sodyboje gyvenanti 76 metų O.Ž. buvo užpulta trečiadienio vakarą, apie 18 val. Išgirdusi beldimą į duris, šeimininkė nieko blogo nepagalvojo ir jas atidarė.

Tuomet į vidų įsibrovė nepažįstamas vyras, ant galvos užsimaukšlinęs kepurę ir apsivyniojęs veidą šaliku. Jis trenkė senutei į veidą ir ją pargriovė ant žemės. Tuomet lipniąja juosta surišo jai rankas už nugaros, nuvedė į miegamąjį ir lietuviškai kalbėdamas reikalavo pinigų. Kai šeimininkė pinigų nedavė, įsibrovėlis pats ėmė jų ieškoti.

Išvertęs aukštyn kojom namus, nusikaltėlis išėjo. Tuomet namo šeimininkė išsilaisvino ir nuskubėjo pas arčiausiai gyvenančią seniūnaitę Ritą Trečiokaitę, nes senutės namuose buvusį laidinį telefoną plėšikas sudaužė. Jis taip pat išdaužė lango stiklą.

„Atbėgo visa išsigandusi, kruvinu veidu“, – lrytas.lt sakė R.Trečiokaitė, į kurios duris kaimynė pasibeldė prieš pat 19 val. Ji nedelsdama iškvietė policiją.

Vėliau paaiškėjo, kad plėšikas O.Ž. namuose spintoje surado 2 tūkst. litų. Iš viso nuostolį šeimininkė įvertino 2 tūkst. 330 litų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
Gyvai: Taking Regional Leadership in Green Finance